Zavřít reklamu

Battle Royale láme všetky rekordy, rovnako tak aj predpoklady analytikov, ktorí tvrdili, že sa jedná iba o chvíľkové pobláznenie a krátkodobú záležitosť. Priaznivcov titulu Fortnite môže určite tešiť pravidelné zásobovanie herným obsahom, ako aj limitovanými udalosťami a periodickými sezónami. Epic Games už od oficiálneho spustenia hry ponúka tento titul zadarmo a zdá sa, že štúdio vie čo robí. Na mikrotransakciách im hráči zarábajú rozpravkové peniaze. Posledné informácie dokazujú, že Epic Games prekočilo hranicu miliardy dolárov a to len čo sa týka mikrotransakčných poplatkov.

Zdrojom týchto informácií je štatistická firma SuperData, ktorá viedla výskum ohľadom fenoménu Battle Royale režimu, predovšetkým konkrétneho titulu, ktorým je Fortnite. Dosiahnutie míľnika v podobe miliardového zisku sa považuje za husársky kúsok, aký sa nepodarí každému hernému vývojárovi. Najsilnejším hnacím motorom pre hru je platforma zahŕňajúca zariadenia s iOS, no tento trend dozaista ovplyvnil aj celkvý počítačový a konzolový trh. Sami môžeme vidieť, ako sa väčšina popredných tvorcov videohier snaží presadiť vo svojich tituloch Battle Royale.

Ukážky z podniknutého výskumu na tému Battle Royale nájde v nasledujúcej galérii:

Fortnite si okrem iného pred dvoma mesiacmi úplne podmanil aj službu Twitch, pričom sa zaslúžil o rekordné počty zhladnutí a aktívnych divákov. V máji/květnu tohoto roku hra dosiahla v prepočte 574 miliónov hodín celkových videní. SuperDate, ale aj iné analytické a štatistické inštitúcie predpokladajú, že Battle Royale sa však v blízkej budúcnosti nezastaví. Tržby spojené s týmto herným režimom sa v minulom roku pohybovali okolo sumy 1,7 miliardy $, dnes to je až 12,6 miliárd. Trendy do budúcna hovoria o čísle 20 miliárd a to len začiatkom roku 2019. Vyzerá to tak, že o Fortnite, ako aj o ostatných podobných tituloch ešte nejakú chvíľu budeme hovoriť v superlatívoch.

Fortnite

Dnes nejčtenější

.