Zavřít reklamu

Pokud jste velkým příznivcem Applu, rozhodně by vám neměl nad vaším pracovním stolem s iMacem chybět vyšívaný obraz od Glendy Adamsové, která je rovněž dlouhodobým fanouškem cupertinské společnosti. Glenda se rozhodla vyšívat výtvarná díla vyobrazující klasická Apple rozhraní, která jsou naprosto skvělá a dají vzpomenout na dnes již prastaré obrazovky z 80. let.

Glenda pracuje jakožto iOS vývojářka pro společnost Fetch Awards, která sídlí v Madisonu ve státě Wisconsin. Společnost se zabývá projektem, kdy zákazník scanuje svým iPhonem čárový kód koupené potraviny a aplikace poté sčítá body a umožňuje je vyměnit za jiné zboží. A protože pracuje hlavně večer, rozhodla se přes den spojit svou práci s koníčkem– vyšíváním.

Takto vypadají některé její výtvory:

„Vyšíváni se věnuji již dlouho. Většinou jsem ale vyšívala obrázky s dětskou tématikou. Před pár lety mi v jednom okamžiku steh připomněl pixel. Vzpomněla jsem si na stará grafická rozhraní, jejich pixelovou strukturu a zajímalo mě, zda dokážu něco takového vytvořit. Později jsem začala používat na svém iMacu 5k emulátor grafického prostředí Macintoshe 512 představeného v roce 1984. Ten jsem sama vyvinula, když se mi podařilo najít staré obrazy systémových disků, které mi umožnily systém spustit. Prostředí jsem vyscreenovala a následně upravila ve Photoshopu.“ sdělila Glenda a dodala, že fotky následně vytiskne a používá je jako mapu pro steh.

Co se prodeje týče, zatím prodává jen menší výtvory. Ty větší by zabraly hodně času a prý by nevěděla, jakou jim dát cenovku. Časem ale uvažuje o založení e-shopu.

art-fb

Dnes nejčtenější

.