Zavřít reklamu

Myslím si, že se každý z nás alespoň jednou potýkal s problematikou DVD přehrávačů. Vypálili jste si na vašem počítači disk a natěšení jste běželi k DVD přehrávači, abyste si právě vypálenou sbírku fotek nebo film spustili. Ale ejhle – DVD přehrávač se ozval s problémem, že se jedná o nepodporovaný formát videa a DVD „vyplivnul“ ven. Nejen tohle řeší skvělý program od společnosti Wondershare, který se nazývá DVD Creator.

Úvod

Wondershare DVD Creator je postaven primárně na jednoduchosti používání. Pokud se jednoduše chcete vyvarovat problému, který jsem zmiňoval výše, tak stačí kliknout na jedno jediné tlačítko, které váš záznam převede do správného formátu tak, aby mohlo být výsledné DVD přehráno kdekoliv. To však není zdaleka všechno – DVD Creator toho umí o mnoho více, než jen pouhý převod videa, který zvládne kdejaký program.

wondershare_dvd_creator_recenze1

Tvoření DVD

Pomocí DVD Creatoru od Wondershare máte možnost vytvořit si disk DVD prakticky z čehokoliv. Poté, co program otevřete, tak máte možnost „natáhnout“ přímo do programu, dá se říct, skoro každý formát, který existuje. Chcete si udělat například film z dovolené, ve kterém budou fotky, ale i videa? Samozřejmě můžete. Nebo si například chcete vytvořit parádní slideshow z fotografií z výletu? Taktéž máte tuhle možnost. A mimochodem, pro ty, co nevydrží ani jeden den bez filmu.. tak i vy si pomocí tohoto programu můžete velice jednoduše vypálit jakýkoliv film na DVD s jistotou, že se v přehrávači určitě bez sebemenších problému přehraje. DVD Creator samozřejmě podporuje i Blue-Ray – pokud tedy vlastníte Blue-Ray vypalovačku, tak ji DVD Creator umí využít.

Wondershare DVD Creator umí tyto formáty:

  • Obrázky: BMP(*.bmp;*.rel;*.dib), JPEG(*.jpg;*.jpeg;), PNG(*.png), TIFF(*.tif;*.tiff), GIF(*.gif), ICO
  • Klasické video: AVI, MP4, M4V, MOV, MKV, FLV, WMV, MPG, MPEG, VOB, DV, NUT, FLV, 3GP, 3G2, DAT, TP, ASF, DVR-MS, MOD, TOD, RM, RMVB a další
  • HD video: HD AVI, MTS/M2TS/TS/TRP, HD WMV, HD MKV, HD MOV, HD MPG, HD MP4
  • Audio: MP3, M4A, WMA, WAV, FLAC, AC3, AAC, OGG, APE, MKA, AU, AIFF, M4B, M4R, MP2, MPA a další

Výstupem je tedy poté DVD disk, který můžete přehrát prakticky kdekoliv. Ať už u vás doma na počítači nebo například u prarodičů na starém DVD přehrávači.

Volba menu

Stejně jednoduše, jako do programu soubory nahrajete, tak stejně jednoduše je v něm můžete velice jednoduše upravovat. Nejprve si nastavíte, jak bude vypadat menu, které se před přehráním videa přehraje. Vybrat si můžete až ze sta předpřipravených verzí tohoto menu, tudíž si zcela jistě vyberete alespoň jedno, které vám sedne a bude se vám líbit. Samozřejmě si také můžete zvolit pozadí celého menu, texty, které se zobrazí (tzn. změna fontu, velikosti, barvy, atd.), hudbu na pozadí a další nespočet věcí.

Jednoduchá editace videa

V samotném editoru máte tedy jednoduchou možnost, jak si konečné video upravit podle svého gusta. V editoru najdeme klasické funkce, jako je například přiblížení či otočení videa, ale také zda nejdeme více komplexní funkce pro úpravu obrazu. Například úprava jasu, kontrastu, barev a dalších aspektů je samozřejmostí. Poté můžete samozřejmě na celé video přidat například vodoznak či jakýkoliv jiný text pro popis scény. Co se týče fotografií, tak ty zde mají svou vlastní „sekci“ pro vylepšení. Podobně jako u videa, tak i fotografie můžete různě obracet, přibližovat, upravovat, přidávat text a samozřejmě upravovat jejich vizuál.

Převod projektu na DVD

Jakmile budete s celým projektem hotoví, můžete si jej přehrát v náhledu. Poté samozřejmě ještě můžete upravit nedostatky tak, aby byl výsledek co možná nejdokonalejší. Vše funguje v tzv. „real-time“ režimu, takže to, co zrovna uděláte, uvidíte i na náhledu – pokud se rozhodnete například přidat efekt, tak to hned uvidíte. Pokud se rozhodnete ztlumit hudbu v nějaké z pasáží, ihned to uslyšíte.

Po úspěšné kontrole se můžete vrhnout na samotné vypalování DVD. Wondershare DVD Creator podporuje i ultra-rychlé vypalování DVD (samozřejmě pokud touto funkcí disponuje i vaše mechanika). Výsledný projekt poté můžete vypálit na jakékoliv DVD, jelikož DVD Creator podporuje všechny disky: DVD–5 a DVD–9; DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW, DVD+R DL, DVD-R DL, DVD-RAM.

wondershare_dvd_creator_recenze14

Závěr

Pokud hledáte jednoduchý program na tvorbu parádních DVD, tak je DVD Creator od společnosti Wondershare tou správnou volbou. Práce s programem je velice jednoduchá a intuitivní a myslím si, že se s ním naučí pracovat opravdu každý. Dle mého názoru je téměř 6 milionů stažení programu skvělou referencí toho, že program doopravdy funguje a používá se. Vše to může podtrhnout fakt, že vývojáři z Wondershare mají za sebou už několik takových projektů a programů, tudíž zcela jistě ví, jak na to a rozhodně se nestane, že by program nějakým způsobem nefungoval, padal nebo aby v něm byly nějaké chyby. Wondershare dělá to co umí – jednoduché a intuitivní programy pro celou škálu lidí. Samozřejmě je na zváženou, zda-li tento program využijete, jelikož v dnešní době už se čím dál tím více setkáváme s flashdisky a streamovacími službami. Pořád ale věřím, že se zde najde několik jedinců, kteří nedají na DVD dopustit a nebo nedají dopustit na nepopíratelnou kvalitu Blue-Ray disků. Wondershare DVD Creator si můžete zakoupit ve třech verzích z odkazu níže. Roční licence vyjde na $39.95 na jedno zařízení. Celoživotní licence na jedno PC vyjde na $49.95 a na 2-5 počítačů 65.95$.

Wondershare DVD Creator zakoupíte z tohoto odkazu

wondershare_dvd_Creator_Fb

Dnes nejčtenější

.