Zavřít reklamu

Máte zbytečných 19,8 milionu dolarů? Pak si můžete koupit rozlehlé luxusní sídlo Dalea Fullera, bývalého manažera jablečné společnosti. V dnešním článku vás necháme nahlédnout do jeho útrob a na fotografiích v galerii vám ukážeme luxus, který si Fuller užíval.

Dům bývalého manažera Applu Dalea Fullera se nachází na samotném konci prestižní slepé ulice v kalifornském Menlo Parku. Fuller si své přepychové bydlení o úctyhodné rozloze zhruba 818 metrů čtverečních zakoupil koncem devadesátých let minulého století a okamžitě se pustil do svérázné rekonstrukce, v jejímž rámci obohatil dům o břidlicovou střechu, francouzskou dlažbu nebo vinný sklep, který pojme 1600 lahví.

Dům byl podle Billyho McNaira ze společnosti Coldwell Banker Residental Brokerage vystavěn ve čtyřicátých letech na počest Roberta Stephena Moorea, po kterém je slepá ulice pojmenovaná. Zásluhu na tom má vdova po Mooreovi Florence. Dům je mimo jiné unikátní i rozsáhlostí pozemku. Uvnitř stavby se nachází šest ložnic, sedm plnohodnotně vybavených koupelen, luxusní bazén nebo třeba garáž pro tři auta. Za povšimnutí stojí i okolí domu, které je včetně bazénu a altánku jako dělané pro luxusní venkovní večírky.

O vnitřek domu se Fuller postaral s charakteristickou „jablečnou“ precizností. Vše se vším perfektně ladí, významnou roli zde hraje dokonalá symetrie. Kuchyň je laděná do elegantní bílé, bílá barva dominuje i velkému venkovnímu altánu. Obří okna jedné z ložnic vedou do rozlehlé zahrady, podobně jako okna obývacího pokoje. Zmíněný vinný sklep skýtá dostatek pohodlí i intimity. Slepá ulička v „pětihvězdičkové“ čtvrti slibuje klid a soukromí, přepychové sídlo je ale zároveň postavené v relativní blízkosti sídel velkých společností, jako je nejenom Apple, ale třeba také Facebook a další. Dům je na prodej za necelých dvacet milionů dolarů.

Dale Fuller's House fb

Dnes nejčtenější

.