Zavřít reklamu

Soubory PDF jsou v dnešní době jedny z nejrozšířenějších a nejpoužívanějších souborů, tedy alespoň co se elektronických dokumentů týče. PDFka jsou primárně určeny k tomu, aby se četly, ale neupravovaly. Můžeme se ale občas setkat s situací, kdy prostě a jednoduše potřebujeme i PDF soubor upravit. K tomu samozřejmě potřebujeme nějaký program. Na internetu je plno placených i neplacených programů – ne všechny jsou ale samozřejmě dobré.

Neplacené programy většinou nemají tolik funkcí, které u placených oceníte. Taktéž mají ve zvyku občas přestat pracovat, například tehdy, kdy do nich naimportujete větší, vícestránkový PDF soubor. Bezplatné programy taktéž nemívají funkci, pomocí kterých můžete PDF soubory různě převádět do jiných formátů. Určitě je tedy proto dle mého názoru lepší využít jeden placený program, který má všechny tyto funkce tzv. „v sobě“, než komplikovaně používat několik bezplatných programů, které nakonec ani nemusí dobře fungovat. V tomto článku se tedy podíváme na nejlepší placené programy, které se zabývají editací PDF souborů pro Windows (některé z nich jsou samozřejmě k dispozici i pro macOS).

Před tím, než se rozhodnete si nějaký program pro editaci PDF souborů zakoupit, tak si musíte být jistí, že onen program doopravdy stojí za to. Taktéž musí obsahovat všechny funkce, které potřebujete, abyste po chvíli používání nezjistili, že vám něco chybí. Pojďme se tedy podívat na ty nejlepší programy, které si v roce 2018 můžete pro editaci PDF zakoupit.

Wondershare PDFelement 6 Standard

Wondershare-PDFelement-Pro-600x339

Wondershare PDFelement Std je jedním z nejlepších programů, které můžete sehnat. PDFelement je k dispozici ve standardní a profesionální verzi. PDFelement je nejprofesionálnější program, který rozhodně stojí za to. Disponuje nespočtem různých nástrojů pro úpravu PDF dokumentů, a to jak ve standardní, tak v profesionální verzi.

Nejlepším článkem PDFelementu je jeho GUI (jednoduše řečeno vzhled programu). Pokud je vám uživatelské prostředí povědomé, tak si vzpomeňte na Microsoft Word – ano, velice se mu podobá. Uživatelské prostředí je tudíž velice jednoduché na používání. Získáte tak úplně nový pohled na editaci PDF souborů. Na začátek si můžete otevřít existující dokument a nebo začít tvořit úplně nový PDF dokument. Pokud se chystáte dokument upravovat, stačí jednoduše označit, co chcete upravit, a poté pomocí nástrojů, které se zobrazí, text či cokoliv jiného upravit. Upravování obrázku samozřejmě nesmí chybět.

PDFelement-eSign-600x339

Pokud patříte mezi uživatele, co s PDF soubory pracují velice často, tak určitě víte, že bezpečnost PDF souborů je také velice důležitá. S programem PDFelement si můžete vytvořit heslo, které dokument zašifruje tak, aby k němu dostali přístup jen povolaní lidé. K bezpečnosti patří také elektronický podpis, který je v PDFelementu samozřejmě také k dispozici.

PDFelement Standard stojí $59.95 pro jedno zařízení.

Wondershare PDFelement 6 Pro

Profesionální varianta PDFelementu – Wondershare PDFelement Pro – přichází s ještě propracovanějšími funkcemi, který jsou vcelku užitečné. Bezkonkurenční funkcí, která s profesionální verzí PDFelementu přichází, je technologie OCR. S program PDFelement 6 Professional můžete velice jednoduše pracovat s naskenovanými PDF soubory a vyhledat v nich text, editovat fotografie a další. Automatické rozpoznávání znaků vám určitě ještě více zjednoduší práci s PDF soubory.

PDFelement-Form-Extraction-600x339

Pokud pracujete s PDF soubory opravdu často, tak se vám tato profesionální verze programu PDFelement 6 bude určitě hodit. S profesionální verzí můžete PDF soubory i jednoduše zmenšovat a optimalizovat tak, aby byly soubory vždy připraveny ke sdílení na jakékoliv médium.

PDFelement Pro taktéž dokáže jednoduše odstranit jakékoliv citlivé informace z PDF souboru. Pokud vám standardní verze nestačí a nebo pokud potřebujete funkci OCR, je profesionální verze PDFelementu tím pravým ořechovým. Samozřejmě si připlatíte, jelikož PDFelement 6 Pro stojí $89.95.

Foxit PhantomPDF

Foxit je značka známá především pro známý bezplatný program Foxit Reader. PhantomPDF je skvělým softwarem pro úpravu PDF souborů. V případě programu od Foxitu se můžeme těšit na jednoduchou úpravu textu, grafických prvků a také například podporu cloudu.

Phantom-PDF-Editor-600x467

S PhantomPDF můžete jednoduše editovat, organizovat a manipulovat se všemi PDF soubory. Můžete je exportovat v jiných formátech a nebo například spojit více PDF souborů do jednoho. Funkce editování souborů je jednoduchá a intuitivní.

Foxit nabízí cloudové služby pod názvem ConnctedPDF. ConnectedPDF dává možnost ostatním uživatelům, aby mohli pracovat s vašimi dokumenty – samozřejmě pokud jim to sami povolíte. Jednoduše jakožto vlastník PDF dokumentu můžete zvolit, jaký uživatel bude mít přístup k editaci, a jaký například jen ke čtení. Všichni, kteří se o tvorbu PDF dokumentu starají, mezi sebou můžou pomocí komentářů jednoduše komunikovat. ConnectedPDF je skvělou funkcí, pokud na PDF dokumentech pracuje více lidí.

Foxit PhantomPDF si můžete zakoupit ve dvou verzích – buď ve formě předplatného, kdy je cena $8.99 na měsíc, a nebo si zaplatíte $159.00 za plnou licenci navždy.

Adobe Acrobat Pro DC

Adobe je společností, která stojí za vznikem PDF souborů. Zároveň nám také přináší program, pomocí kterého můžeme jednoduše editovat, sdílet a podepisovat. S programem Acrobat DC se můžete těšit na všechny nástroje, které budete potřebovat. PDF soubory v Acrobatu můžete samozřejmě vytvářet, editovat, exportovat je do jiných formátů a nebo vytvořit PDF z již existujícího dokumentu v jiném formátu.

Adobe-Acrobat-Pro-DC-600x303

Adobe Acrobat DC je oproti ostatním programům lehce odlišný. Je to především kvůli uživatelskému prostředí, které je designováno především pro dotyková zařízení. Každopádně úvodní nástrojové centrum je skvělým rozcestníkem, který vám pomůže rychle najít ten nástroj, který zrovna potřebujete.

Co se týče bezpečnosti PDF souborů, tak i Adobe Acrobat DC nepokulhává. Můžete se těšit na podepisování, certifikaci a ověřování dokumentů.

Adobe Acrobat DC se drží předplatného, tudíž si jej můžete pořídit za $180 za jedno zúčtovací období.

Sejda PDF Editor

Sejda PDF Editor je program založený na formě předplatného. Měsíční předplatné vám dá tedy možnost využívat všechny funkce, které tento program nabízí. Všechny nástroje, které k úpravě PDF dokumentů potřebujete, se v případě Sejda PDF Editoru nachází přímo na webu.

Sejda-PDF-Editor-600x310

Nejprve je nutné, abyste váš PDF soubor na internet nahráli – taktéž máte samozřejmě možnost začít tvořit úplně nové PDF. Poté, co se dokument nahraje a zpracuje, tak můžete začít s editací. Můžete jednoduše přidávat text, odkazy, upravovat obrázky, přidávat různé anotace a další.

Pomocí programu Sejda PDF Editor máte také možnost jednoduše dokumenty podepisovat a nebo vložit váš podpis (například pomocí touchpadu a nebo nahrání již vyhotoveného podpisu). Sejda nabízí velice příjemné prostředí. Zároveň mezi jeho největší přednosti patří jeho flexibilita, jelikož jej můžete používat na jakémkoliv zařízení.

Měsíční předplatné programu Sejda PDF Editor vyjde na $6.

PDFBuddy Online PDF Editor

PDFBuddy je taktéž programem k editaci PDF souborů, který se nachází přímo ve vašem internetovém prohlížeči.

PDFBuddy-600x399

Pomocí PDFBuddy můžete jednoduše transformovat a přidávat do dokumentů text či symboly. Skvělým nástrojem je také nástroj pero nebo například zvýrazňovač.  Změny, které provedete, poté můžete uložit na cloud nebo přímo na disk na vašem počítači.

PDFBuddy stojí $7.99 měsíčně.

Soda PDF

Soda PDF je PDF editor, který nabízí úpravy jak ve formě programu, tak přímo ve webovém prohlížeči. Je k dispozici ve třech verzích – prémiová verze vám dá přístup ke všem funkcím.

SodaPDF

Společně s klasickými nástroji pro úpravu dokumentů máte v programu Soda PDF možnost vytvářet formuláře, přidávat podpisy a taktéž používat OCR.

Soda PDF Premium si můžete pořídit za poplatek $84 ročně.

Závěr

V tomto článku jsme si tedy ukázali ty nejlepší placené PDF editory. Samozřejmostí je u těchto programů pravidelná aktualizace, kdy se většina těchto programů dočká těch nejnovějších funkcí. Všechny programy jsou samozřejmě skvělé, ale co se týče ceny a celkové využitelnosti programu, tak vyhrává PDFelement Pro 6. Ten za relativně přijatelnou cenu nabízí ještě lepší funkce, než jeho dražší konkurenti. Samozřejmě, pokud například plánujete nákup těchto programů pro firmu, tak se vždy při odběru většího počtu licencí můžete těšit na nižší ceny.

pdf_element_Fb

Dnes nejčtenější

.