Zavřít reklamu

Indický trh je pro Apple jistě velmi důležitý a dokonce v minulosti přesunul část výroby do této země, aby vyhověl tamním požadavkům. Bohužel v poslední době se prodejům na tomto trhu nedaří tak, jak by si Apple představoval. A situaci určitě nepomůže ani fakt, že Apple přišel v uplynulých týdnech v Indii o klíčové prodejní manažery.

Hlavním důvodem je prý restrukturalizace a snaha uspět na trhu, který je považován za jeden z nejrychleji rostoucích. Kromě těchto tří vedoucích různých divizích už v prosinci minulého roku opustil společnost manažer Applu v Indii a byl nahrazen Michelem Coulombem, který momentálně nezažívá lehké pracovní období. Nedaří se mu dostatečně rychle budovat obchodní vztahy a prodejní tým prý nemá žádný směr.

Ani iPhone X nepomohl prorazit na indickém trhu.

Tim Cook byl již dříve nadšený z příležitosti, kterou indický trh bezesporu je, bohužel se zatím Applu nedaří na něm výrazně uspět. Jeho podíl na tamním trhu s mobilními telefony činí pouze 2 %, což je mnohem méně, než by si vedení společnosti představovalo. Během roku 2017 to znamenalo prodej pouze 3.2 milionů iPhonů. A tento rok jsou výsledky ještě horší. Zatím se totiž prodalo méně než milionů kusů telefonů a i přes očekávaný nárůst, který nastane po představení nových modelů, zřejmě nedojde k lepším výsledkům než v loňském roce.

iphone-india-fb

Dnes nejčtenější

.