Zavřít reklamu

Moderný svet plný like-ov, followerov a zdieľaní nie je v dnešnej dobe vôbec nepochopený. Azda každý sa poteší ak niekto ocení vlastnoručne vyhotovenú fotku, alebo status. Užívatelia sociálnej siete Twitter však v posledných dňoch zaznamenali rapídny pokles sledovateľov. Ak disponujete účtom na Twitteri, možno sa to stalo aj vám. Nejedná sa pritom o žiaden útok hackerov, alebo dočasný výpadok služieb.

Twitter odteraz nezarátava neaktívne a blokované účty do zoznamu celkového počtu sledovateľov. Týka sa to majiteľov účtov, ktorý sa zaslúžili o postovanie nevhodného alebo urážlivého obsahu. Doteraz bol systém nastavený tak, že aj keď bol daný účet z daného dôvodu zablokovaný, počítadlo sledovateľov ho stále bralo do úvahy. Účty, ktoré sú uzamknuté z dôvodu porušenia noriem spoločnosti a interných podmienok sociálnej siete zostávajú zablokované, pokiaľ sa ich vlastníci neprihlásia a nezmenia si heslo. Odteraz sa tieto uzamknuté účty nebudú považovať za sledovateľov akéhokoľvek účtu, ktorý sa rozhodli sledovať.

Väčšina občasných používateľov stratí kvôli tejto zmene len malé množstvo sledovateľov. Veľké účty známych osobností však môžu prísť o stovky tisíc. Pre príklad, účet prezidenta Donalda Trumpa stratil 100 000 následovníkov bezprostredne po tom, čo Twitter toto nariadenie aplikoval do systému. V prípade jeho predchodcu, bývalého prezidenta Baracka Obamu sa toto číslo vyšplhalo až k 400 000. Ako prvý na túto skutočnosť poukázal jeden z redaktorov denníku Washington Post.

Či bude služba Twitter niekedy v budúcnosti znova brať do úvahy blokované účty, sme sa z oficiálneho vyjadrenia spoločnosti nedozvedeli. Vieme však, že momentálne zmeny sú iba prvotným krokom k celkovej redukcii užívateľov, ktorý svoje účty nepoužívajú v rámci zásad, ktoré Twitter uvádza v zmluvných podmienkach. Počas nasledujúcich dní by sa preto malo množstvo followerov znižovať a účty by mali byť aj naďalej z virtuálneho počítadla odstraňované.

Twitter

Dnes nejčtenější

.