Zavřít reklamu

Ani letos se Foxconn nestane jedinou společností, která bude pro Apple sestavovat jeho nové iPhony. Ačkoliv se jeho hlavní konkurent, společnost Wistron, před nějakým časem provinila používáním necertifikovaných součástek při kompletaci iPhonů 8 Plus, Apple na ní bude i pro letošek podle všech dostupných informací spoléhat. 

Wistron byl už v minulých letech považován za jednoho z nejmenších partnerů Applu pracujících na sestavování jeho iPhonů, jelikož velkou část této zakázky si pro sebe uzurpoval Foxconn. Po výše zmíněném skandálu se však spekulovalo nad tím, že Apple tohoto partnera určitým způsobem potrestá. Zdá se ale, že se žádný velký trest nekonal. Podle DigiTimes nebudou nejspíš dodávky tak vysoké, jak se původně očekávalo, žádné úplné vystřižení z dodavatelského řetězce ale nekoná.

Aféra Wistronu se týkala necertifikovaných komponentů vkládaných do iPhonů 8 Plus: 

V tuto chvíli není jasné, jaké iPhony bude mít Wistron přesně na starosti a kolik jich bude. V minulosti však pracoval spíše na sekundárních iPhonech, takže se dá očekávat, že OLED modely se v jeho továrnách sestavovat nebudou. Daleko pravděpodobnější je sestavování modelu s LCD displejem. S prací s LCD mají navíc ve Wistronu již své zkušenosti, což jim hraje v tomto ohledu do karet.

Doufejme, že se tedy vyhnou letošním iPhony veškeré výrobní problémy, které sužovaly loňský iPhone X. Několikatýdenní čekání na nové telefony bychom totiž již rozhodně zažít nechtěli. Většina analytiků však tvrdí, že by tento problém letos nastat neměl. Stoprocentní jistotu ale budeme mít až po keynote v září. 

Foxconn

Dnes nejčtenější

.