Zavřít reklamu

Apple několikrát zdůraznil, že rozšířená realita je oblast, která rychle postupuje kupředu, na čemž se shodují i samotní analytici. Společnost Bank of America Merrill Lynch, divize investičního bankovnictví a správce majetku banky Bank of America, se domnívá, že rozšířená realita vygeneruje brzy cupertinské společnosti příjmy ve výši 8 miliard dolarů.

Koncept Apple Glass od iDropNews:

Podle analytiků se začnou AR aplikace prodávat za prémiové ceny, čímž se zvýší příjmy nejen vývojářů, ale také samotného Applu. „Domnívám se, že AR aplikace budou za prémiové ceny,“ napsal Wamsi Mohan, senior analytik společnosti Bank of America Merrill Lynch.

Mohan vysvětlil, že kalifornskému gigantu do kasy přiteče o 6 miliard až 8 miliard dolarů od nynějška od roku 2020 více. O 1 miliardu dolarů se postarají právě zmíněné AR aplikace, zatímco o zbytek zvýšené prodeje iPhonů, které nabídnou nové technologie rozšířené reality.

Předpovědi však nezohlednily to, že Apple zřejmě pracuje na vlastním headsetu pro rozšířenou realitu. Pokud by tedy představil takový headset, Mohan uvádí, že tržby by mohly být větší až o 11 miliard dolarů. Podle analytika by měla růst i cena akcií, a to až na 230 dolarů, což by bylo o 40 dolarů více, než je cena akcie nyní.

Apple AR glasses fb

Dnes nejčtenější

.