Zavřít reklamu

To, co se víceméně již pár týdnů očekávalo, je konečně potvrzeno i webem Applu. Jablečná společnost totiž včera aktualizovala svou webovou stránku s vedoucími jednotlivých úseků, přičemž na pozici vedoucího pro strojové učení a umělou inteligenci se objevil John Giannanderea, kterého se jí podařilo přetáhnout z konkurenčního Googlu.

John přišel do Applu v dubnu letošního roku z Googlu, ve kterém zastával též pozice úzce spjaté s umělou inteligencí. Přetažení tohoto odborníka na AI je mnohými vysvětlováno jakožto reakce na tvrdou kritiku uživatelů hlavně na adresu umělé asistentky Siri. Ta totiž podle mnohých za konkurencí čím dál více ztrácí a Apple by s tím měl samozřejmě něco dělat. Nová krev ve vedení by tak mohla tento problém změnit. 

Vedení tohoto úseku přebírá John od Craiga Federighiho, který má teď na starosti softwarové inženýrství. Dalo by se tedy říci, že je to z velké části i on, kdo udává směr iOS, macOS a dalším systémům.

Těžko v tuto chvíli říci, zda se Johnovi podaří Siri a celkově umělou inteligenci Applu pozvednout a udělat z ní konkurenceschopnou věc. Už s iO2 12 však přišlo pro Siri velmi pěkné vylepšení ve formě Shortcuts, čili zkratek, které mohou při správném nastavení uživatelům ulehčit jejich dosavadní fungování. Pokud by vás Shortcuts zajímaly více, mrkněte na náš starší článek. 

og

Dnes nejčtenější

.