Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co svět obletěly informace o velmi zajímavém projektu, na kterém pracuje Microsoft. Jeho inženýři totiž údajně vyvíjí produkt s krycím označením Andromeda, který měl být v mnoha ohledech revoluční a měl navázat na produktovou řadu Surface, kterou se snaží Microsoft svým způsobem bojovat proti Applu a jeho iPadům a Macům. Jak se však zdá, projekt má velký zádrhel. 

Produkt, který měl být jakýmsi křížencem mezi smartphonem, tabletem a notebokem, se měl chlubit například velkým zavíracím (pravděpodobně ohebným) displejem s podporou stylusu, a celkově měl alespoň podle uniklých nákresů vypadat skutečně futuristicky. Že by se mohl stát tento produkt realitou naznačovalo i několik patentů, které si Microsoft zaregistroval v poslední době a které přesně odpovídali tomu, co jsme se dozvěděli od zdrojů z minulých týdnů. I díky tomu se tak hovořilo o tom, že nás od představení produktu dělí zhruba dva roky. Vše ale nakonec bude zcela jinak.

Odborníkům na Microsoft, kteří se jeho pozorováním zabývají již dlouhá léta, díky čemuž si vytvořili řadu spolehlivých zdrojů, se podařilo zjistit, že vystavil redmondský gigant tomuto projektu stopku. Tedy minimálně dočasnou. Podle všeho totiž nabyl Microsoft pochyb smyslu tohoto produktu, jelikož pro něj zkrátka neexistuje žádný ekosystém, do kterého by mohl zapadnout. Problém by tak byl prakticky se vším včetně aplikací, které by alespoň zpočátku chyběly. 

Kvůli přezkoumávání celého projektu je tak víceméně jasné, že veškeré naděje o brzkém vypuštění tohoto revolučního produktu vzaly za své. Je sice možné, že se Microsoft k dokončení projektu nakonec přeci jen odhodlá, otázkou však zůstává, kdy tomu tak bude. Apple a další konkurenční společnosti se tak minimálně ze strany Microsoftu nemusí obávat, že by je překonal produktem, na který by dokázaly jen těžko reagovat. 

microsoft andromeda

Dnes nejčtenější

.