Zavřít reklamu

S příchodem iOS 12 se dočká vylepšení i funkce Live Listen a její propojení s AirPods. Ta umožňuje využít iPhone jako mikrofon s tím, že zvuk z něho je přehráván právě v AirPodech. Jedná se tedy o skvělou funkci pro ty, kteří mají problémy se sluchem. Nick Dawson, zakladatel Sibley Innovation Hub na Johns Hopkins University, přišel na skvělý způsob využití Live Listen u své matky, která má problémy se sluchem.

Jelikož nerada nosí své naslouchátko, společné sledování televize nebylo moc příjemné. Nicka tedy napadlo elegantní řešení. Blízko k televizi položili iPhone, zapnuli Live Listen a Nickova matka měla v uších AirPods. A výsledek? Nemohou si tuto funkci vynachválit! Jelikož prý poprvé za několik posledních let mohli mít hlasitost televize nastavenou na normální úroveň a ne na maximum.

AirPods se mohou stát skvělou pomůckou pro sluchově postižené.

Odhaduje se, že 15 % dospělých Američanů má problémy se ztrátou sluchu. Bohužel pouze méně než třetina těch, kteří by mohli využít naslouchátko, jej skutečně používá. Nejčastěji kvůli vysokým nákladům. Navíc podle údajů WHO (Světová zdravotnická organizace) používání smartphonů, především poslech příliš hlasité hudby, ohrožuje ztrátou sluchu více než miliardu mladých lidí. I proto by se Live Listen mohlo stát čím dál více využívanou funkcí s velkým množstvím možností, jak ji využít.

Těžit z ní mohou také ti, kteří mají malé děti. Místo kupování chůviček by stačilo dát do pokoje ke spícímu dítěti iPhone, zapnout Live Listen a mít v uchu AirPod. Poté si už můžete v klidu užít váš oblíbený pořad v televizi. Tedy za předpokladu, že jste nezapomněli na iPhonu vypnout zvuky a nečekaný telefonát vaši ratolest nevzbudil.

AirPods

Dnes nejčtenější

.