Zavřít reklamu

Práce v Applu je snem nejednoho skalního fanouška této společnosti. Prodrat se však do této společnosti není rozhodně ničím jednoduchým a ačkoliv to nerad píšu, valné většině z nás se to s největší pravděpodobností nepoštěstí. Obrázek o tom, jak nábor zaměstnanců Applu probíhá, si však přesto udělat můžeme.

Na redditu se objevil velmi zajímavý příspěvek, jehož tvůrce se podle všeho ucházel o místo v jednom z týmů pracujícím na vývoji počítačích Mac. Z jeho příspěvku, který se na síti bohužel ohřál jen velmi krátce, se však nedozvídáte to, jak pohovor probíhá, ale spíše to, jak celý “pohovorový den” v sídle jablečné společnosti, úchvatném Apple Parku, prožijete. Pokud vás tedy zajímá, kam by vaše kroky směřovaly, pokud by si vás Apple pozval na pohovor do svého centra, následující řádky vás nejspíš zaujmou.

Po příjezdu do střediska obdržel uchazeč o zaměstnání klasickou zelenou visačku na krk s cedulkou, která jej opravňovala k pohybu po Apple Parku. Na vrátnici či chcete-li recepci byli všichni uchazeči rovnou poučeni o tom, kudy se mají dále ubírat. Při cestě k hlavní budově, která je od vrátnice poměrně vzdálená, si pak mohli návštěvníci prohlédnout část Apple Parku. 

Hlavně se neztraťte

Po vstupu do budovy se jich ujali zaměstnanci Applu a ochranka budovy, která je nasměrovala do vstupní haly. Přispěvatel se ve svém příspěvku zmínil například i o tom, že pro nováčky může být orientace v budově poměrně složitá a bez pomoci zkušených pracovníků, kteří se v prostorách vyznají, se nejspíš zprvu neobejdete. 

Vstupní hala podle všeho skutečně zaujala. Její design byl totiž podle všeho skutečně povedený a z její výbavy bylo jasně patrné, že se jedná o zcela nový prostor vybavený na zakázku. Ve vstupní hale můžete využít pohodlná lehátka či židle, popřípadě se posilnit kávou či drobným občerstvením. Kávovary, které jsou vám k dispozici, jsou poměrně sofistikované a ovládají se skrze iPad. Na tom si navolíte prakticky vše od teploty vody, množství kávy či cukru až po typ kávy. Zajímavé je, že podle přispěvatele má každá sekce v Apple Parku svou vlastní občerstvovací místnost, která je oddělena od hlavní jídelny. Nemělo by se tak stát, že byste na kávu či občerstvení čekali nepřiměřeně dlouho. 

Chtěli byste pracovat v Applu?:

Popovídáte si skutečně důkladně

Přispěvatel však nepřišel do Apple Parku testovat kávovary, ale pokusit se prodrat do týmu Applu.  O to se snažil především v místnosti pro pohovory, která měla být obložena dřevem, ve kterém byly místy drobné průduchy pro větrání. Strop byl pak tvořen žulou, což dotvářelo celkově skvělý dojem z celého prostoru. V místnosti pro pohovory se nachází kulatý stůl se židlemi. Zeď pak lemuje ještě LED světelný proužek. Stěny do chodby jsou z čirého skla a jsou kvůli soukromí opatřeny žaluziemi. V této místnosti stráví uchazeč zprvu zhruba dvě hodiny.

Po dvou hodinách se odebral přispěvatel na oběd do místní jídelny, kde si objednal z denní nabídky. Kvalita jídla je podle všeho dobrá a ceny jsou též přijatelné. V tomto ohledu je prý vidět, že má Apple se zajištěním jídla pro tisíce a tisíce zaměstnanců již své zkušenosti. Samotná jídelna je podle všeho skutečně obrovský prostor prosvětlený převážně přírodním světlem.

Po obědě se uchazeč o zaměstnání navrátil zpět do místnosti pro pohovory, kde ho čekaly další zhruba čtyři hodiny rozhovorů s lidmi z Applu. Potenciální zaměstnance tak čeká zhruba šest až sedm hodin rozhovorů, což je prý v Applu normou. Pokud byste se tedy na něco podobného chystali, rozhodně si udělejte čas celý den. 

Další detaily přispěvatel na redditu bohužel nezveřejnil. Svůj příspěvek navíc krátce po jeho přidání smazal, načež po pár dnech zmizel i účet, ze kterého byl přidán. K tomuto kroku se nejspíš přispěvatel uchýlil z obav, že by mohlo jeho veřejné vyprávění Apple rozzlobit a pracovní místo by kvůli tomu nemusel dostat. Ostatně, někteří uživatelé redditu jej pod jeho příspěvkem před podobnými věcmi varovali, takže se dal podobný krok dříve či později očekávat. To, zda se přispěvatel do Applu dostal či nikoliv, však bohužel netušíme. Stejně tak nemůžeme se stoprocentní jistotou říci, zda je příspěvek pravdivý či nikoliv. Podle kolegů ze zahraničního portálu AppleInsider je však více než věrohodný, jelikož popis prostor odpovídá víceméně tomu, co v Apple Parku viděli oni. 

apple-employee-fb

Dnes nejčtenější

.