Zavřít reklamu

Apple si u EEC (Evropské hospodářské společenství) tento týden zaregistroval několik nových iPadů a Maců, což naznačuje, že by nové modely nemusely být daleko. Tato registrace je povinná pro jakékoliv zařízení s šifrováním prodávané v Rusku, Bělorusku, Arménii a dalších zemích. Pět nových modelů Macu má označení A1931, A1932, A1988, A1989 a A1990. To značí dva různé modely v několika provedeních. První dvě označení se mohou týkat nových 12ti palcových MacBooků, případě náhradu za Air. Poslední tři čísla by zase mohly znamenat nové modely MacBooků Pro. Například může jít o nový Mac pro profesionály, o kterém jsme vás informovali.

U iPadů je odhadování modelů složitější, ale všeobecně se očekávají nové modely iPadu Pro s menšími okraji kolem rámečku, rychlejším procesorem a TrueDepth kamerou s podporou FaceID.  Očekává se velikost displeje přibližně 11 palců, ale velikost zařízení by díky menším okrajům zůstala stejná, jako u iPadu Pro s 10,5 palcovým displejem.

Nový iPad Pro by mohl vypadat například takto.

Zajímavé je, že jsou ve zprávě uvedeny tyto modely s operačním systémem MacOS 10.13, respektive iOS 11. Je možné, že Apple začne prodávat nové MacBooky před vydáním MacOS Mojave, ale že by se to samé mohlo stát i u iPadů je velmi nepravděpodobné. Především díky tomu, že v novém iOS přibude podpora FaceID a odstranění Home buttonu.

Musíme brát v potaz také to, že si Apple u stejné společnosti zaregistroval už v dubnu několik nových modelů iPhonů, o nichž také zatím nic nevíme. Takže odhadovat data případného vydání těchto chystaných zařízení je téměř nemožné. Uvidíme, s čím nakonec Apple během následujících měsíců přijde a zda nás něčím překvapí.

iPad Pro 2 koncept FB

Dnes nejčtenější

.