Zavřít reklamu

Společnost Apple v úmyslu vylepšit svou chystanou video službu najala bývalého vysoko postaveného pracovníka britské televizní stanice BBC Joea Oppenheimera. Potvrdila to i Jay Hunt, kreativní ředitelka Applu pro Evropu, která je jedním z nejznámějších tvůrců televizního obsahu ve Velké Británii. Než nastoupila do Applu, pracovala na Channel 4 a šéfovala tam programovému obsahu. V říjnu nastoupila do Applu.

Oppenheimer se stane členem jejího kreativního týmu v Londýně. Naposledy pracoval jako vedoucí BBC Films, odkud po 19 letech odešel, neboť jeho místo zaujal Rose Garnett. Byl výkonným producentem filmů jako Já, Daniel Blake, Testament mládí nebo Alan Patridge: Alpha Papa. V roce 2014 byl dokonce nominován na cenu Emmy.

Pořady Applu bychom si mohli přehrávat na podobné Apple TV:

Joe Oppenheimer se tak připojí k rychle se rozvíjejícímu týmu, který má za úkol vytvořit kvalitní video obsah pro Apple. Celému projektu potom šéfují Jamie Ehrlicht a Zack Van Amber, kteří kvůli možnosti pracovat pro Apple opustili společnost Sony Television. Přijetí Oppenheimera je jedním z výsledků šestiměsíčního výběrového řízení, po 6 měsíců se totiž výběrové komise Applu setkávali s předními britskými producenty, kteří by byli schopni přinést do projektu nápady světového formátu. Apple to myslí se svou streamovací službou skutečně vážně, nedávno jsme informovali, že společnost uzavřela smlouvu o spolupráci s Oprah Winfrey.

joe_oppenheimer-fb

Dnes nejčtenější

.