Zavřít reklamu

Je to jen pár dní, co se v databázích Geekbench objevily záznamy o záhadném iPhonu, který je nejspíše jedním z trojice zařízení chystaných na letošní září. Že je Geekbench studnicí zajímavých úniků pak dokládá i záznam z pondělí tohoto týdne, kdy se v databázi objevil pro změnu záhadný MacBook, který je podle svých hardwarových specifikací určen primárně pro profesionály.

O tom, že Apple nejspíš pracuje na nové generaci MacBooků Pro, jsme vás informovali již před pár týdny. Tehdy totiž na povrch vypluly první benchmarky, které tuto skutečnost potvrzovali. Jelikož se však jednalo o první větší únik, který navíc vyvracel zvěsti o tom, že MacBooky Pro žádný velký upgrade letos nečeká, museli jsme tehdy brát zprávu s větší rezervou. Díky novým testům zaznamenaným v databázi je však příchod tohoto stroje zase o kousek blíž. A co tedy podle benchmarků o MacBooku Pro víme?

benchmark macbook 15,2

Testovaný model, který je označován jako MacBook Pro 15,2, byl opět testován s procesorem Intel Core i7-8559U Coffee Lake se základní frekvencí 2,7 GHz. RAM paměť pak dosahovala úctyhodných 16 GB. Velmi zajímavé je to, že označení 15,2 naznačuje, že by se mělo jednat o upgrade již zmíněné 13” verze. Podle benchmarků však dosahuje tento počítač výkonu porovnatelného s verzí 15”, respektive jej lehce překonává. 15” MacBook Pro totiž dosahuje na jedno jádro skóre 4624 bodů a na více jader 15552 bodů, kdežto chystaný zřejmě 13” model se chlubí v benchmarcích 4448 body v testu na jedno jádro a 16607 body v testu na více jader. 

Bude nový MacBook Pro 2018 vypadat nějak takto?: 

Kdy se jej dočkáme? 

Vcelku zarážející je i to, že na MacBooku běží systém High Sierra a ne Mojave. Sierra, která je na MacBooku testována je navíc v beta verzi 10.13.6, takže se nedá hovořit o zcela bezchybném softwaru. Z toho, že Apple testuje MacBook se starším softwarem, by se tak dalo teoreticky usuzovat, že jej na veřejnost vypustí ještě před vydáním macOS Mojave. Těžko však říci, zda je tato varianta skutečně možná. Pokud by ale Apple MacBook vypustil spolu s iPhony a začal jej prodávat hned po představení, mohlo by se skutečně stát, že by do nich nainstaloval systém High Sierra a uživatele nechal na vydání Mojave několik dní čekat. Samozřejmě se ale jedná o čirou spekulaci a testování MacBooku s High Sierrou nemusí předznamenávat zhola nic. 

Vývoj okolo nového MacBooku Pro bude velmi zajímavé sledovat. Pokud se totiž nyní díváme skutečně na 13” model, který se dočkal výrazného navýšení výkonu (jen pro představu, v testu na více jader překonal loňský 13” MacBook Pro téměř dvojnásobně), 15” MacBook by mohl být skutečnou výkonnostní bestií. Žádné zprávy o něm však zatím bohužel nemáme, takže můžeme o jeho příchodu spíš jen spekulovat. Jasné však je jedno – profesionální uživatelé si těmito stroji přijdou na své. 

MacBook-Pro-2018-Touch-fb

Dnes nejčtenější

.