Zavřít reklamu

Beta watchOS 5 již obsahuje novou funkci s názvem „Raise To Speak“. Ta vám umožní používat Siri bez hlasového příkazu „Hey Siri“ nebo použití nějakého tlačítka. Tato funkce byla poprvé představena na WWDC v červnu, ale v první ani druhé betě nového operačního systému pro Apple Watch nebyla obsažena. Někteří testeři však už mají to štěstí a mohli tuto funkci vyzkoušet v nejnovější verzi watchOS 5 a podělili se s tím, jak si tuto vychytávku nastavit.

Především musíte mít nejnovější betu iOS 12 na svém iPhonu a samozřejmě i betu watchOS 5 na vašich hodinkách. Ta funguje u Apple Watch Series 1 a novějších, smůlu tedy mají majitelé první verze chytrých hodinek. Navíc operační systém pro hodinky zatím není přístupný ve veřejném beta programu a vyžaduje tak placený vývojářský účet.

Pokud však tuto podmínku splňujete, můžete Raise To Speak najít zapnout. Najdete jej v Seetings –> General –> Siri. Dle dostupných informací ji někteří uživatelé stále nemají přístupnou, je tedy potřeba toto nastavení zkontrolovat každých pár dní, zda se již objevila.

Pokud ano, nic už vám v používání Raise To Speak nebrání. Jednoduše zvedněte své zápěstí k obličeji, stejně jako když kontrolujete čas, jen trochu výše, a jakmile se displej rozsvítí, jednoduše začněte mluvit – Siri bude poslouchat. Samozřejmě je nutné mít také zapnutou funkci Wake Screen on Wrist Raise, aby se vám při zvednutí ruky displej rozsvítil. Předpokládáme, že tuto funkci drtivá většina uživatelů nevypíná. Pokud přeci jen ano, najdete ji pod Settings –> General –> Wake Screen.

Nastavení Raise To Speak

Velmi užitečná se tato funkcí jeví především tehdy, pokud se vám omylem při vašem příkazu Hey Siri zapnula právě na hodinkách místo třeba HomePodu. Nyní ji můžete na Apple Watch s klidem vypnout a používat pouze funkci její aktivace při zvednutí hodinek. Apple navíc pracuje na co největší přesnosti této funkce, takže pokud opravdu jen obrátíte své zápěstí a kontrolujete čas, Siri se zbytečně neaktivuje. To samé platí při poklepání na displej pro jeho rozsvícení. Bude zkrátka nutné hodinky zvednout do té výšky, aby bylo zřejmé, že na ně chcete mluvit.

Samozřejmě je možné, že zatím nebude vždy fungovat Raise To Speak přesně podle vašich představ. Přeci jen je watchOS 5 stále zatím pouze v betě. Věříme však, že do vydání plné verze operačního systému se vychytají všechny mouchy a tato funkce nám opět o něco usnadní používání našich jablečných zažízení.

apple watch raise to speak 3

Dnes nejčtenější

.