Zavřít reklamu

Pokud jste fanoušky Applu a zajímáte se i o jeho finanční stránku, zapište si do kalendáře datum 31. července. V tento den nám totiž Apple přesně ve 23 hodin našeho času prozradí finanční výsledky za třetí fiskální čtvrtletí letošního roku, tedy za Q3 2018. V minulém kvartálu se Applu velmi dařilo a tak je jasné, že se bude snažit na podobné úspěchy navázat. Obecně se však dá očekávat, že toto čtvrtletí žádným obřím zázrakem nebude, jelikož začínají uživatelé pomalu čekat na příchod nových iPhonů, které Apple světu ukazuje každoročně v září, což se na prodejích jablečných telefonů a i ostatních produktů do značné míry podepisuje. Přesto se ale dá očekávat, že loňský rok Apple opět o něco překoná. 

Prodává se iPhone X pořád dobře? Co myslíte?

Vcelku zajímavé bude sledovat, jak si Apple vede na trhu s tablety. Moc informací o tom, jak si vede nový iPad v prodejích, totiž od jeho březnového představení nemáme. Ačkoliv nám Apple již tradičně neprozradí prodejní čísla jednotlivých modelů, mnohé analytické společnosti jsou schopny tato čísla přinést. 

Další věcí, která by mohla zažít úspěch i ve třetím fiskálním čtvrtletí, jsou služby Applu. Ty totiž neustále rostou a jablečná společnost z nich má čím dál větší zisky. Například Apple Music rostla ještě před pár měsíci doslova o miliony za několik málo týdnů. Na hovoru s investory se tak nejspíš dozvíme, zda tento trend pokračuje, či se taky lehce zbrzdil. 

Apple peníze

Dnes nejčtenější

.