Zavřít reklamu

Sídlo jablečné společnosti, cupertinský Apple Park, vypadá nyní již skutečně k světu. Stavba, která se táhla několik dlouhých let, už je totiž prakticky hotová a posledních úpravy probíhají maximálně tak kolem budov na zeleni, na které si Apple zakládá. I tento monument, který je mnohými přirovnáván spíše k vesmírné lodi, než k sídlu nejhodnotnější společnosti světa, však rostl téměř od nuly. Nebylo by tedy rozhodně od věci při příležitosti dokončení této stavby zavzpomínat i na její počátek. 

Vsadím se, že většina z vás má Apple Park zafixovaný z videí z minulých měsíců, které jsme vám n našem webu přinášeli a na kterých byl již ve velmi pokročilém stádiu výstavby. Pojďme se ale nyní společně podívat na video z léta roku 2014, kdy výstavba teprve začínala. 

Jak můžete sami vidět, obrovská plocha, kterou Apple Park zabírá, se za těch pár let změnila skutečně k nepoznání. Velmi zajímavé je ale to, že veškerá zemina, která byla při výstavbě vytěžena například kvůli základům, byla následně využita pro úpravu terénu okolo budov. Díky tomu tak můžete nyní v Apple Parku vidět různé kopce osazené zelení, které jsou však skutečně uměle vytvořené právě ze zeminy získané při výstavbě. 

Na to, jak Apple začal vysazovat v Apple Parku zeleň se můžete podívat v galerii:

Právě zeleň hraje v Apple Parku skutečně velmi důležitou roli. Apple se totiž netají tím, že přírodu miluje a snaží se jí chránit všemi dostupnými prostředky. Možná i proto je celá plocha kolem budov pokrytá vegetací z 80 %. A jelikož má areál rozlohu 175 akrů, je poměrně jasné, proč výsadba dělníkům trvá prakticky doposud. 

apple park 2014
Témata: , , , , , , , , ,

Dnes nejčtenější

.