Zavřít reklamu

Mnoho z nás má letní měsíce spojené s popíjením drinků na pláži, letní zahrádce naší oblíbené restaurace či na zahradě za naším domem ve společnosti grilu a přátel. Umíchání dobrých koktejlů však není v žádném případě jen tak a pokud se nespokojíte s klasickou vodkou s džusem či colou s rumem, nejspíš se bez návodu pro umíchání neobejdete. Naštěstí i na to existují skvělé aplikace, díky kterým bude míchání drinků skutečná zábava. Pojďme si tedy jednu, která se mi osvědčila, představit.

Skvělým pomocníkem pro míchání drinků je aplikace Cocktail Flow. Naleznete v ní totiž tuny různých drinků, které vás a vaše blízké zajisté uspokojí (po vypití více kusů zaručeně :) ). Drobná kaňka na celé appce je sice to, že je v angličtině, na druhou stranu je to však angličtina velmi jednoduchá a pokud nejste tímto jazykem zcela nepolíbení, nebudete mít problém.

Naleznete prakticky cokoliv

Hledání koktejlů v aplikaci je skutečně velmi jednoduché a to i díky tomu, že si můžete svůj drink vyhledat i skrze ingredienci, kterou obsahuje. Pokud jste tedy včera navštívili opravdu kvalitní party a jediné, co si z ní pamatujete krom přítulné dvacetileté blondýnky, je chuť vodky v jinak velmi povedeném drinku, stačí, abyste se po stopách vodky vydali i v aplikaci. Ta vám totiž v mžiku nabídne širokou škálu drinků, které vodku obsahují, díky čemuž je tak pátrání po záhadném včerejším drinku velmi snadné.

Drinky jsou rozděleny do mnoha kategorií, ze kterých můžete též skvěle vybírat. Pokud chcete na dnešní večer připravit například černé koktejly, protože vás velmi mrzí, že už skončil školní rok, není problém. Stačí zvolit sekci “Cocktail Color” a zvolit černé koktejly. Vybírat ale můžete například i z koktejlů typických pro určité státy, určité chvíle či podle ročního období. Pro gurmány je to pak sekce “Cocktail Strength”, jejíž název hovoří za vše. Můžete si podle ní totiž umíchat drink přesně tak silný, jak si přejete. Tato sekce je ideální například v případě, že se s přáteli dohodnete na tom, že jeden z vašich kamarádů se dlouho neopil a proto je potřeba mu v tom lehce pomoci. Pokud zvolíte drinky z kategorie “Extremly Strong Cocktails”, je úspěch prakticky zaručen. 

Pár screenshotů z aplikace:

Příprava, která bude bavit

Vraťme se ale ještě chvíli k samotnému míchání vámi zvolených drinků. To je totiž také velmi jednoduché a podle návodu v několika bodech, ve kterém jsou jednotlivé složky drinku vizuálně rozlišeny, nemáte za pár minut co dělat. Poměry jednotlivých složek jsou pak rozdělovány též velmi přehledně a tak, abyste byli schopní míchat drinky co možná nejrychleji.

Byla by však chyba celou aplikaci prezentovat téměř jako Bibli alkoholiků. Naleznete v ní totiž i drinky nealkoholické, které vypadají minimálně podle obrázků a složení velmi dobře. Pokud jste tedy abstinent, ale přesto dobrým drinkem nepohrdnete, určitě si appku také stáhněte. Receptů v ní naleznete sice o něco méně, i tak ale budete nadšeni.

Co říci závěrem? Dle mého názoru je tato aplikace skutečně parádní a pokud si čas od času nějaký drink s oblibou dáte, budete z ní nadšeni. Přestože je velmi jednoduše zpracovaná, dokáže vám servírovat drinky z celého světa a pomáhá vám objevovat doposud neznámé chutě. S trochou nadsázky se tak dá říci, že si například i exotickou Brazílii můžete parádně užít ze svého gauče či rybníka za humny. Stačí jen, abyste si v brazilské sekci vybrali své favority. Rozhodně to ale s pitím nepřehánějte a berte předchozí řádky jako seznámení se s něčím, co vám může pár letních odpolední zpříjemnit, nikoliv jako každodenní výplň letních měsíců. 

[appbox appstore id486811622 ]

iphone-se-50

Dnes nejčtenější

.