Zavřít reklamu

O Instagramu se v posledních dnech mluví hodně a není divu, když představuje jednu novinku za druhou. Je vidět, že se opravdu snaží, aby neskončil jako například Snapchat a nutno podotknout, že se mu to celkem daří. Například nedávno představená IGTV, která má konkurovat YouTube, zní jako skvělý nápad.

Další novinkou je možnost přidání hudby do Stories. Do teď to možné nebylo a vaše oblíbená písnička musela hrát někde na pozadí, zatímco vy jste nahráli na Stories video, aby byla slyšet. Nově najdete mezi samolepkami i jednu pojmenovanou Music, v ní si můžete najít z tisíce písniček tu vámi požadovanou a vložit ji do příběhu. Vyhledávat lze konkrétní píseň, žánr nebo třeba náladu. Po vybrání budete mít možnost vybrat si přesnou část, kterou chcete přidat.

Hudbu lze přidat i před samotným natočením videa. Při spuštění kamery v aplikaci vyberete možnost Music a po vybrání písničky začnete nahrávat video zatímco se hudba přehrává na pozadí. Každý, kdo si poté váš příběh pustí uvidí název songu i interpreta umístění ve formě samolepky kdekoliv v obraze.

„Představujeme hudbu v Instagram Stories. Nově můžete přidat soundtrack do vašeho příběhu, který přesně pasuje na daný moment a pomůže vám vyjádřit vaše pocity. Instagram Stories využívá denně 400 milionů lidí a my jsme nadšeni, že můžeme naší komunitě zpřístupňovat nové možnosti, aby byli blíž svým přátelům a followerům.“ stoji v prohlášení, ve kterém se ještě dozvídáme, že je hudební knihovna rozšiřována každý den. Novinka je zatím dostupná ve vybraných zemích, bohužel Česká republika mezi nimi není. Snad se tedy dočkáme brzy.

instagram

Dnes nejčtenější

.