Zavřít reklamu

Zaměstnanci právního oddělení Applu musí mít nervy ze železa, protože se na ně valí jedna žaloba za druhou. Nedávno byl nařknut, že ve své reklamě na iPhone X lhal při tvrzení, že tento přístroj umí vytvořit fotky studiové kvality. Regulační orgán pro reklamu ve Velké Británii však nyní rozhodl, že Apple může toto označení používat.

Jádrem problému bylo tvrzení „Zcela nové kamery s portrétovým nasvětlením. Fotky studiové kvality. Bez studia.“ na základě něhož řešil Úřad pro standardy v oblasti reklamy (ASA) dvě stížnosti. Apple argumentoval tím, že 50 mm čočka, která je v iPhonu X, byla jednou z nejoblíbenějších u profesionálních fotografů. Navíc možnosti nasvícení, kterými telefon disponuje, napodobují to, co může být vytvořeno ve studiu. Navíc poukázal na to, že neexistuje přímá definice pojmu „studiová kvalita“.

ASA posuzovala, zda reklama není závádějící: „Existuje mnoho efektů, technik a nástrojů používaných pro vytvoření studiové fotografie, které hrají roli při zachycení kvalitních fotek. A právě tyto nástroje nemá osoba používající iPhone X k dispozici. Nicméně jsme uznali, že důraz v reklamě byl kladen na důležitost světelných efektů pro dosažení požadovaného obrazu.  A v tomto ohledu fotografie z iPhonu X reflektují kvalitu jeho fotoaparátu.“

Níže si můžete pustit jednu z reklam, ve kterých se uvádí, že s iPhonem X vytvoříte studiové fotografie bez studia.

https://www.youtube.com/watch?v=ejbppmWYqPc

Portrait Lighting ad FB

Dnes nejčtenější

.