Zavřít reklamu

Pokud se i přes téměř bezchybné zabezpečení vašeho iOS zařízení bojíte o svá data a za žádnou cenu nechcete, aby se jich někdo mohl zmocnit, tak nyní zbystřete. V operačním systému iOS existuje jednoduchá funkce, která za určitých podmínek zaručí „sebedestrukci“ zařízení. Samozřejmě nedojde k výbuchu jako v Kobře 11, nýbrž se celé zařízení smaže, a to jak jeho nastavení, tak jeho data. A jaké jsou podmínky pro smazání zařízení? Velice jednoduché – stačí, když útočník, zloděj či kdokoliv jiný zadá 10x špatný kód pro odemčení zařízení. Jak tedy tuto funkci aktivovat?

Jak aktivovat „sebedestrukci“ v iOS?

Na našem iPhonu či iPadu otevřeme nativní aplikaci Nastavení. Zde poté sjedeme o něco níže, dokud nenarazíme na kolonku Touch ID a kódový zámek (pro iPhone X Face ID a kódový zámek). Kolonku rozklikneme a autorizujeme se pomocí kódu, který jsme si zvolili. Po autorizaci sjedeme v tomto nastavení úplně dolů a pomocí switche aktivujeme možnost Smazat data. Po aktivaci se nás zařízení ještě jednou zeptá, zda-li opravdu souhlasíme se skutečností, že při 10 neúspěšných pokusech o zadání kódu budou z našeho zařízení smazána veškerá data. Pokud souhlasíme, klikneme na možnost Zapnout.

Samozřejmě, i aktivace funkce sebedestrukce má své nevýhody. Nestává se to sice velice často, ale občas se telefon odemkne například v kapse a může několikrát po. sobě zadat špatné heslo. Taktéž vám tuto funkci nedoporučuji aktivovat, pokud máte doma malé děti. Mohlo by tak velice jednoduše dojít k nechtěnému smazání celého vašeho zařízení. Pokud byste neměli vytvořenou zálohu, tak jsou všechny data a vzpomínky fuč.

lock-facebook

Dnes nejčtenější

.