Zavřít reklamu

Také se vám občas stane, že si s někým povídáte například o tom, že se vám rozbila televize a když jdete druhý den na internet, všude na vás vyskakují reklamy od prodejců elektroniky s tím, že právě jejich nabídka nové řady televizorů je ta nejlepší? Většinou se jedná o náhodu nebo skutečnost, že jste už vlastně na nabídku několika obchodů před pár dny koukali a díky cookies tak stránky vědí, jaké zboží vám nabízet. Nebo se opravdu vyplatí zalepovat kameru a mikrofon u svých zařízení, aby jsme nebyli špehováni?

Bude nás moci Facebook špehovat například i přes mobilní telefon?: 

Facebook sice prohlašuje, že nebude nikdy využívat technologii pro špehování svých uživatelů, to ale neznamená, že pro to nemají prostředky. Zjistilo se totiž, že právě Facebook vlastní velmi zajímavý patent. Ten umožňuje vzdáleně zapnout mikrofon vašeho telefonu, který začne nahrávat okolní zvuk. Zajímavý je způsob, jakým je možné to provést – mikrofon by se totiž aktivoval zvukovým signálem, který lidské ucho nerozezná. Tento zvuk může být obsažen například v televizní reklamě a daná společnost se tak ihned dozví, co si veřejnost o jejich inzerovaném produktu myslí.

Zní to jako sen pro inzerenty, ale co by to znamenalo pro uživatele těchto zařízení? Žádná jistota soukromí, které je už tak v dnešní době dost narušováno. Facebook samozřejmě tvrdí, že nemá plány využívat tento patent a že je běžnou praxí si patentovat mnoho technologií, které nebudou nikdy využity. Můžeme jim to ale věřit?

facebook únik dat

Dnes nejčtenější

.