Zavřít reklamu

Služby jako Apple Music, iTunes, iCloud, AppleCare či Apple Pay přináší do kasy Applu každoročně velmi vysoké příjmy, které se navíc neustále zvyšují. Jablečná společnost si je však tohoto faktu samozřejmě a proto údajně vymýšlí nové a nové způsoby, jak toto odvětví pro zákazníky ještě zatraktivnit. A jak se zdá, výrazné zatraktivnění by mohlo přijít už příští rok ve formě balíčků předplatného.

Není tomu tak dávno, co svět obletěla zpráva o nákupu služby Texture Applem. Tato služba je velmi zjednodušeně řečeno jakýmsi Netflixem pro časopisy i noviny. Co si pod tím představit? Zkrátka to, že za určitý měsíční poplatek máte možnost nahlížet do obrovského množství psaných titulů v elektronické podobě, což je pro milovníky čtení jistě skvělá zpráva. Právě tato novinka by měla být podle dostupných informací integrována do zpravodajské čtečky Apple News, která by měla své dosavadní fungování lehce změnit a zaměřit se právě na prezentaci různých titulů. A právě tato služba by měla být jednou z nedílných součástí balíčku předplatného.

Originální pořady Applu bychom si mohli brzy přehrávat třeba na podobné Apple TV:

Originální pořady součástí předplatného

Další složkou balíčku by měly být originální pořady Applu, které jablečná společnost chystá již řadu měsíců. První vlaštovky, kterými by ráda konkurovala Netflixu či HBO Go, by měl Apple vypustit již v příštím roce na jaře. Ačkoliv není v tuto chvíli jasné, jak přesně bude tyto pořady Apple šířit mezi své zákazníky, jako nejpravděpodobnější varianta se zdá vytvoření nové platformy speciálně pro video. To by znamenalo, že videoobsah, který nyní nabízí Apple Music (Carpool Karaoke a Planet of the Apps) by byl přesunut do nové služby a hudební služba by tak sloužila jen a pouze k jednomu účelu. 

Podle zdrojů, které jsou údajně obeznámeny s plány Applu, bychom se mohli již v příštím roce dočkat představení jakýchsi balíčků předplacených služeb, které by zahrnovaly právě “stramované” časopisy a noviny, Apple Music, pořady Applu a popřípadě i iCloud nebo AppleCare na produkty. Obecně se dá předpokládat, že balíčků by mělo být celé spektrum a jejich cena by se odvíjela od obsahu. Nejvýhodněji by samozřejmě vyšly balíčky s největším počtem zahrnutých služeb, které by sice stály nejvíce, po rozpočítání byste však platili za jednotlivé služby podstatně méně, než kdybyste je pořizovali jednotlivě.

Tímto krokem by rád Apple rozpumpoval už tak skvěle prosperující služby, které by mohlo začít díky těmto novinkám využívat opět o něco více lidí. Samozřejmě bude ale záležet na celé řadě faktorů, přičemž tím nedůležitějším bude bezesporu cena a popřípadě i dostupnost v jednotlivých zemích.

Dnes nejčtenější

.