Zavřít reklamu

V uplynulém měsíci cena akcií Applu klesla, což vůbec nepotěšilo krátkodobé investory, nicméně Tim Cook si z toho vůbec nic nedělá. CEO cupertinské společnosti přemýšlí dlouhodobě. „Pokud se rozhodujete podle krátkodobých investorů, můžete si být jisti, že se rozhodujete špatně,“ řekl Cook.

Cook včera poskytl rozhovor pro Fortune, v rámci něhož diskutoval na různá témata, například mluvil o lidských právech a soukromí. Cook však mluvil také o investorech a investicích.

CEO kalifornského giganta uvádí, že Apple vždy plánuje dlouhodobě. „Když se podíváme na naše investice, jedná se o velké víceleté investice na pět, sedm, deset let. Rozhodně nepodporuji 90denní cyklus.“

Apple je někdy nucen přijmout rozhodnutí, které rychle zvýší cenu akcií. Cook však říká, že to není ale způsob, jakým by chtěl podnikat. Cook vítá všechny investory, nicméně na ty krátkodobé nemá čas.

Apple za zhruba měsíc oznámí finanční výsledky za další čtvrtletí. Cook si však myslí, že taková oznámení jsou ztrátou času. „Reportujeme každých 90 dní, protože je to požadavek,“ uvedl. Apple je jedna ze společností, která osloví dlouhodobé investory. Před deseti lety se ceny akcie Applu obchodovala okolo 25 dolarů, přičemž dnes se obchoduje okolo 185 dolarů.

Apple money Tim Cook FB

Dnes nejčtenější

.