Zavřít reklamu

V noci Apple konečně vypustil ven veřejnou betaverzi iOS 12. Pokud byste si chtěli iOS 12 vyzkoušet a stát se veřejnými beta testery tohoto nového operačního systému, je pro vás postup velice jednoduchý. V tomto článku tedy najdete kompletní postup, který vám krok po kroku pomůže s instalací veřejné betaverze. My už pro vás několik dní testujeme neveřejnou betaverzi iOS 12 a pokud byste se chtěli dozvědět naše zkušenosti a pocity ohledně tohoto nového systému pro jablečné telefony a tablety, můžete tak učinit pomocí odkazu níže.

Nejprve si ale dobře rozmyslete, zda-li si chcete betaverzi nového systému vyzkoušet. Každá betaverze totiž může obsahovat chyby. V posledních letech je to dokonce tak, že Apple vydá betaverzi systému, ve kterém jsou chyby, poté vydá novou betaverzi, kde chyby opraví, ale vzniknou nějaké další. Je tedy nutné si na tuto otázku správně zodpovědět. Každopádně vás od instalace nechceme odrazovat. Prozatím jsme naštěstí na žádné závažné problémy v iOS 12 nenarazili, až na pár výjimek. Pár uživatelů si například stěžovalo na slabý signál GPS, my jsme si poté v redakci všimli problikávání klávesnice a dalších malých chybek. Žádná z nich nám ale práci s iOS 12 výrazně neztěžovala.

První pohled na novinky v iOS 12:

Tak jako tak se ale musíme pojistit, a proto tímto odstavcem sděluji, že betaverzi operačního systému iOS 12 si instalujete na vlastní riziko a v případě selhání zařízení či v případě ztráty dat magazín Letem světem Applem nenese za návod žádnou zodpovědnost. Pojďme si tedy společně krok za krokem ukázat, jak na to. Ještě před splněním následujících kroků si však udělejte zálohu, buď na iCloud nebo přes iTunes do počítače.

Zapojte se do veřejného testování iOS 12

  1. Skrze váš iPhone nebo iPad, na který chcete iOS 12 nainstalovat, otevřete tento odkaz
  2. Klikněte na tlačítko Sign Up
  3. Zaregistrujte se do Apple Beta Programu pomocí vašeho Apple ID
  4. Potvrďte souhlas s podmínkami použití softwaru v pravém dolním rohu
  5. Klikněte na záložku iOS
  6. Klikněte na Enroll your iOS device
  7. Klikněte na tlačítko Download profile, poté budete přesměrováni do nastavení
  8. Klikněte na Instalovat
  9. Klikněte na Restart
  10. Po zapnutí zařízení přejďete do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru a nechte vyhledat aktulizace
  11. Po vyhledání aktualizace klikněte na Stáhnout a poté Instalovat
  12. Potvrďte podmínky využití
  13. Po stažení nechte iOS 12 nainstalovat

Pokud jste došli až sem, tak vám gratuluji, jelikož nyní běžíte na nejnovějším operačním systému iOS 12. Celý tento proces vám zabere maximálně 20 minut v případě, že máte rychlé připojení a servery Apple nebudou přetíženy. Teď už vám nezbývá nic jiného, než prozkoumávat nové zákoutí systému, objevovat funkce a samozřejmě také bugy a chybky.

ios 12

Dnes nejčtenější

.