Zavřít reklamu

Pitný režim je v dnešní době jednou z věcí, která se velice podceňuje. Osobně si na pitný režim dávám velký pozor, ale znám plno lidí, kteří prostě a jednoduše na dodržování pitného režimu s prominutím kašlou, a poté si stěžují na zdravotní problémy. V případě, že máte problémy s častou bolestí hlavy, únavou či soustředěním, je právě možná voda to, co vám chybí. Zatočit s těmito problémy vám pomůže chytrá láhev Eightcups, která se o váš denní přísun vody bude starat a bude vám připomínat, kdy se máte napít. Každá kapka vody je poté analyzována v přehledné aplikaci, ve které si mimo jiné můžete zobrazit různé přehledy o konzumaci vody. Pojďme se tedy společně na chytrou láhev Eightcups podívat.

startup2_5

Proč Eightcups?

Jak už jsem napsal v úvodu, tak dodržování pitného režimu je důležité jak pro fyzické, tak i pro psychické zdraví. Pokud tedy máte problém s dodržováním pitného režimu, je Eightcups právě pro vás. Samotná láhev je vytvořena z nezávadného plastu nesoucí název Tritan, která má certifikaci BPA-Free. To znamená, že láhev neuvolňuje žádné škodlivé chemikálie. Do láhve si můžete nalít horkou vodu, neměla by ale překročit hranici 60 stupňů Celsia, a to kvůli možnosti poničení láhve. Láhev Eightcups je navíc kompletně vodotěsná, a tak se nemusíte bát si vložit například do myčky a nebo ji můžete umýt ručně, a to klidně s mycími prostředky. Možná vás v tomto případě napadlo, jak láhev pozná, že jsme do ní nenalili vodu, ale pouze ji myjeme? Na tohle je jednoduchá odpověď – Eightcups totiž disponuje režimem mytí, který aktivujete buď v aplikaci a nebo otočením vzhůru nohama na 5 sekund. Rozsvítí se zelená dioda a vy můžete láhev bez problémů umýt. Všechna nasbíraná data navíc můžete přenést do aplikace Zdraví od Applu.

Balení

Ještě před tím, než se podíváme na samotnou láhev, tak mi dovolte, abych vám ukázal, co se nachází v balení láhve Eightcups. V případě, že si tuto chytrou láhev objednáte, tak dostanete pěkně a jednoduše zpracovanou krabici v bílé barvě. Na přední straně krabice se nachází obrázek samotné lahve, abyste už před samotným otevřením věděli, do čeho jdete. Po bocích a na zádech se poté nachází branding Eightcups, společně se základními údaji o rozměrech, váze, apod. Po vysunutí krabičky na vás ihned vykoukne samotná láhev, kterou však před použitím musíte vybalit ze sáčku. V krabici se poté ještě nachází menší krabička, ve které najdete bezdrátovou nabíječku společně s kabelem, který využijete k zapojení bezdrátové nabíječky do zásuvky.

Zpracování

Samotná láhev je vyrobená z plastu, avšak v ruce plast působí opravdu kvalitně a rozhodně bych neměl obavy z případného pádu láhve na zem. Rozměry láhve jsou pro mě osobně naprosto perfektní, jelikož se láhev dobře drží v ruce a neklouže z ní. Na horní části se nachází závit společně s těsněním, nemusíte se tedy obávat, že by vám při přenosu láhev vytekla. Pokud se na Eightcups podíváme zepředu, tak si můžeme všimnout průhledného „okénka“, které nás informuje o tom, kolik je v lahvi tekutiny. Samozřejmě nesmí chybět branding Eightcups, to proto, abyste svým známým nemuseli říkat, jak se láhev jmenuje, jelikož poté, co ji uvidí, si ji rozhodně budou chtít zakoupit také.

V balení chytré láhve Eightcups se také nachází bezdrátová nabíječka s kabelem. Bezdrátová nabíječka je taktéž zhotovena z plastu. Okraje nabíječky jsou lehce vyvýšené, a tak láhev na nabíječku při nabíjení sedne jako „prdel na hrnec“. Když nabíječku otočíme vzhůru nohama, tak si můžeme všimnou protiskluzových nožiček. Na boku nabíječky se poté nachází microUSB konektor, díky kterého přivedete do nabíječky šťávu. MicroUSB kabel je samozřejmě součástí balení, avšak je celkem krátký, možná tedy budete muset použít vlastní – záleží, jak daleko od nabíječky máte umístěnou zásuvku.

Aplikace Eightcups

Aplikace Eightcups je pro vaši chytrou láhev dostupná jak pro iPhony v Apple Storu, tak pro telefony s Androidem v Google Play. Po prvotním spuštění aplikace se musíte registrovat a zadat základní informace o sobě, jako je například pohlaví, výška a váha. Poté si v aplikaci nastavíte čas, kdy ráno vstáváte, abyste hned ráno obdrželi první připomínku, že se máte napít. Poté se vám v aplikaci zobrazí doporučený denní příjem tekutin, pro mě osobně bylo vypočítáno, že bych měl denně vypít 2,5 litru vody.  Poté už pouze stačí ve spodní části aplikace kliknout na Connecting my Eightcups a pomocí pokynů synchronizovat vaši láhev. Po spárování aplikace začne ihned zaznamenávat, kolik tekutin jste vypili. V aplikaci si poté můžete zobrazit, kolik už jste dnes vypili a také se můžete podívat na dlouhodobé přehledy. Zároveň si v aplikaci můžete nastavit režim mytí, pro případ, kdy byste láhev chtěli dát vymýt.

Osobní zkušenost

Jak už jsem psal v jednom z prvních odstavců, tak osobně problémy s pitným režimem nemám a snažím se jej dodržovat. Eightcups jsem tedy nějakou dobu používal osobně a přesvědčil jsem se, že jsem ohledně pitného režimu naučený vcelku dobře. Rozhodl jsem se tedy, že láhev předám mamce, která se sice pitný režim snaží dodržovat, avšak v práci se jí to moc nedaří. Láhev jsem tedy spároval s jejím telefonem, vysvětlil jsem základní funkce, co znamenají barvy diody (popsáno níže) a byl jsem zvědav, zda-li se něco změní. Po několika dnech se mamka podělila se zkušenostmi a byla jednoduše nadšená. O to více jsem byl poté já překvapený, když se mě zeptala, jak taková láhev může fungovat, když se nemusí nabíjet. V tom okamžiku jsem lehce strnul, jelikož jsem si v duchu říkal, kde na to přišla. Každopádně jsem jí zapomněl říct, že se láhev nabíjet musí, což jen potvrzuje tvrzení výrobce o výdrží baterie, která zvládne láhev pohánět až jeden celý týden.

Závěr

Pokud máte problémy s dodržováním pitného režimu a nebo pouze chcete, abyste se cítili lépe a zbavili se některých zdravotních problémů, tak je chytrá láhev Eightcups přímo pro vás. Z osobní zkušenosti mohu jen a jen potvrdit, že vás láhev naučí pravidelnému režimu a vždy vám připomene, kdy je nutné se napít. Baterie láhve navíc vydrží až celý jeden týden, a tak se nemusíte bát si Eightcups vzít například na několikadenní pobyt na horách, či kdekoliv jinde. Chytrá láhev Eightcups tak může být vaším společníkem v jakýchkoliv podmínkách a myslím si, že si ji zamilujete, stejně jako já a především stejně, jako moje mamka. Samotná láhev je navíc k dispozici hned ve třech barvách – v bílé, černé a stříbrné. Určitě si tedy vyberete tu svou.

eightcups_Fb

Dnes nejčtenější

.