Zavřít reklamu

Čas od času vás na našem webu informujeme o různých kuriózních soudních rozepřích, kdy uživatelé jablečných produktů žalují Apple za věci, nad kterými zůstává rozum stát. Do této kategorie můžeme bez problému zařadit i nejnovější spor z Kanady. Jeden tamní uživatel Apple Watch se totiž rozhodl, že z Applu vysoudí tučné odškodné za to, že si poškrábal svoje Apple Watch.

Žalobu u Nejvyššího soudu v Ontáriu podal 21letý muž, který tvrdí, že Apple klame zákazníky. Při uvádění Apple Watch Series 3 se totiž Apple podle něj chlubil tím, že jsou jeho hodinky “brilantně odolné proti poškrábání”. To ale podle něj není v žádném případě pravda, jelikož se mu jeho hodinky poškrábat podařilo.

Apple Watch Series 3:

 

Celý problém, který způsobil podle něj kovový pásek k hodinkám odírající záda a při výměně i předek hodinek, se prý muž pokoušel nejprve vyřešit s prodejci. V obchodě však byl odmítnut a podle jeho slov mu nebylo ani umožněno promluvit si o celém problému s manažerem. Následně se rozhodl napsat Applu dopis, ve kterém svůj případ podrobně popsal. Když mu však jablečná společnost neodpověděla, rozhodl se celou zápletku poslat až k soudu. U toho požaduje od Applu odškodné za hodinky a za stres, který kvůli celému případu prožíval. Lhaní zákazníkům do očí by se totiž podle něj rozhodně dělat nemělo. 

Ačkoliv je už nyní poměrně jasné, jak celý spor dopadne, bude jeho průběh velmi zajímavé sledovat. Nedá se ale samozřejmě očekávat, že soud rozhodne ve prospěch žalobce, který je přesvědčen o tom, že třením kovového pásku o záda či displej nevzniknou po nějaké době žádné oděrky. Fráze “Odolný proti poškrábání” totiž samozřejmě neznamená “Nepoškrabatelný”. 

apple watch fb

Dnes nejčtenější

.