Zavřít reklamu

Apple momentálně pracuje na systému pro rozpoznávání rukopisu. Znamená to tedy, že byste mohli na iPhonu, respektive iPadu, psát veškerý text rukou, nikoliv klikáním na písmena na virtuální klávesnici.

Pravděpodobně si někteří z vás vzpomínají, že se cupertinská společnost o něco podobného už kdysi pokoušela, nicméně systém tehdy nebyl příliš dobrý. V devadesátých letech minulého století spatřil světlo světa Apple Newton, což byl poměrně výkonný ruční počítač, jehož funkcí bylo rozpoznávání psaného písma, ovšem spíš se jednalo o nedostatek než přednost.

Technologie se však za těch několik let zlepšila. Apple před nedávnem získal patent na rozpoznávání rukopisu v reálném čase. Patent byl podán 15. února 2018, což naznačuje, že Apple na systému aktivně pracuje.

Spousta uživatelů si na malou virtuální klávesnici zvykla, ale představte si, že potřebujete udělat rychle poznámky na konferenci, nicméně nemáte po ruce papír a tužku a vyťukávat poznámky na malé klávesnici nestihnete. Uživatelé tabletů mají zase opačný problém. Klávesnice je zase příliš velká. Zřejmě uživatelé systém pro rozpoznávání psaného písma u iPhonů a iPadů ocení.

Patent uvádí, že je možné psát na displej jak prstem, tak i stylusem, jako je právě Apple Pencil. Dále by rozpoznávání rukopisu našlo uplatnění v Číně. Taková čínština používá čínské znaky, respektive logogramy. Uživatelé v dané zemi by napsali čínské znaky na obrazovku a nechali by je rozpoznat tímto systémem.

Je však potřeba si uvědomit, že se zatím jedná o pouhý patent, kterých si technologické společnosti registrují ročně stovky a jen zlomek z nich spatří světlo světa. Zda tedy tato možnost do iOS dorazí či nikoliv je v tuto chvíli ve hvězdách. Špatné by to ale rozhodně nebylo.

one-handed-keyboard-fb

Dnes nejčtenější

.