Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že je o dodavatelské pozice ve výrobním řetězci Applu opravdu obrovský zájem a mnohé společnosti jsou schopny udělat takřka cokoliv, jen aby na ně Apple ukázal a ony si tak zajistily velmi lukrativní zakázku. Své o tom ví i výhradní dodavatel procesorů TSMC, který chystá obří investici jen proto, aby byl pro Apple i nadále atraktivní dodavatel, který je schopen vyhovět jeho vysokým požadavkům.

TSMC není ve výrobě procesorů pro Apple žádným nováčkem. O dodávky se totiž stará výhradně on a to už do procesoru A9, který spatřil světlo světa v roce 2015. Vzhledem k tomu, že pro Apple vyrábí čipy i nyní, je tak poměrně jasné, že je s ním jablečná společnost nadmíru spokojená. Aby taky ne. Čipy z jeho dílny jsou skutečně velmi kvalitní a TSMC navíc vychází Applu vstříc prakticky ve všem. Letošní rok pro něj například chystá 7nm procesory, které by měly být jako již tradičně o pořádný kus lepší než procesory z loňska. Do budoucna by ale mohlo být ještě lépe.

Koncept nového iPhonu s designem prvního iPhonu:

Hlavní dodavatel Applu totiž potvrdil plánovanou investici ve výši 25 miliard dolarů do technologií, které mu umožní vyrábět 5nm procesory. Tyto procesory by měly být výrazně úspornější než všechny nynější, menší a samozřejmě i výkonnější. Zda se ale těchto čipů dočkáme již v iPhonech pro rok 2019 je v tuto chvíli ve hvězdách. Záleží totiž hlavně na tom, jak se TSMC podaří své plány zrealizovat. Pokud však půjde vše hladce a nové čipy iPhony dostanou, bude to znamenat pořádný krok vpřed. 

iPhone X A11 Bionic FB

Dnes nejčtenější

.