Zavřít reklamu

Mýty a pověry, spojené s nabíjením baterií smartphonů, by se daly považovat za určitý druh moderních městských legend. Kolují se stejnou intenzitou a se stejnou intenzitou jsou v pravidelných intervalech vyvraceny. Kterým věříte vy?

Vypínání aplikací šetří baterii

Každý určitě někdy v panice z rychle se vybíjející baterie vyzkoušel dvojitý stisk home buttonu a následné ukončení aplikací, běžících na pozadí, posunutím nahoru. Pravdou je, že aplikace, běžící na pozadí, opravdu jistou část energie spotřebují – není to však žádné dramatické množství. Pravdou také je, že ukončením aplikace tuto energii ušetříte, nesmíte ale danou aplikaci spouštět znovu – opětovným spuštěním své skomírající baterii uškodíte.

Nabíjení přes noc škodí baterii

Byli jste varování před nabíjením svého iPhonu přes noc, protože by mohlo dojít k poškození baterie? Toho se sice bát nemusíte, přesto se ale vyvarujte přítomnosti nabíjeného iPhonu ve své posteli a používejte výhradně značkové  a certifikované doplňky pro nabíjení.

Levná nabíječka prokáže stejně dobrou službu

Nabíjecí kabely k iOS zařízením nepatří zrovna mezi doplňky, které by vám vydržely na doživotí. Je pochopitelné, že nechcete za nabíjecí příslušenství utratit celé jmění, šetřit se na něm ale nevyplácí. Vaše iOS zařízení by správně nemělo levnou, necertifikovanou nabíječku vůbec přijmout, nemluvě o tom, že se jedná o velké bezpečnostní riziko. Nakupujte vždy značkové příslušenství, nebo takové, které je označeno certifikátem MFi.

Ždímání baterie je prospěšné

Mýtus o nutnosti totálního vybití baterie pochází z dávných dob nikl-kadmiových baterií. U lithium-ionových baterií je ale tento postup kontraproduktivní, protože úplné vybití připraví baterii o další z jejích drahocenných cyklů.

Bluetooth vysává baterii

Funkce, jako je Bluetoooth nebo WiFi, mají pochopitelně na spotřebu baterie vliv, nejedná se ale o faktory, které by se na jejím vybíjení kdovíjak významně podílely. Postupem času se WiFi a Bluetooth standardy staly energeticky opravdu šetrnými, a pokud je spolu s polohovými službami vypnete, získáte maximálně 30 minut provozu navíc.

Nepoužívejte iPhone při nabíjení

Pravdou je, že se vyskytly případy, kdy v průběhu používání smartphonu při jeho nabíjení došlo k elektrickým zkratům nebo vznícení zařízení. Jednalo se však pokaždé o ojedinělé události a přímou příčinou nebylo používání telefonu jako takového, ale nesprávná volba příslušenství, případně vada baterie. Svůj iPhone při nabíjení klidně používat můžete, pečlivě si však hlídejte jeho teplotu.

iPhone nemusíte vypínat

Jak dlouho se zvládnete obejít bez svého iPhonu a bez neustálé kontroly jeho displeje? Stejně, jako si od obrazovky potřebujete odpočinout vy, zaslouží si určitý odpočinek i váš iPhone. Nepotřebuje nutně osm hodin spánku jako  lidé, vypnout ho alespoň na chvíli například v průběhu nabíjení je dobrý nápad.

iPhone charging fb

Dnes nejčtenější

.