Zavřít reklamu

To, o čem jsme vás před pár dny informovali, se skutečně stalo realitou. Instagram se totiž rozhodl vytáhnout do boje proti YouTube a proto představil svou vlastní službu IGTV, která se zaměřuje na vertikální videa v dlouhém formátu, který výrazně převyšuje ten, který je umožněn na Instagramu nyní. Pojďme si tedy tuto novinku společně představit.

Novou IGTV představil Instagram včera ve večerních hodinách v San Franciscu. Při představování o ní sebevědomě prohlásil, že je nová IGTV sociální platformou, která dostane diváky k tvůrcům videí daleko blíže, než kterákoliv jiná platforma. Do IGTV jdou vkládat videa o délce jedné hodiny. V tuto chvíli je však služba zatím spíše v plenkách a proto v ní naleznete jen krátké několikaminutové a vesměs testovací videa prvních zvědavých uživatelů. 

Celkově působí aplikace skutečně velmi jednoduše a hned po jejím prvním spuštění vám musí být jasné, že hlavní myšlenkou Instagramu bylo divákům servírovat co možná největší množství videí bez jakýchkoliv dlouhých vyhledávání a podobných věcí. Jak už jsem psal výše, videa jsou orientovaná vertikálně, čímž Instagram jasně cílí na uživatele chytrých telefonů. Ostatně, právě ve specifickém zaměření vidí Instagram jednu ze svých nejsilnějších zbraní. Další jeho zbraní, díky které by se měl prosadit, je podle něj jednoduchá a intuitivní aplikace. Opřít se ale může i o obří uživatelskou základnu, která navíc neustále roste. Měsíčně totiž využije Instagram miliarda uživatelů, což je rozhodně velmi slušné číslo.

Na novou aplikaci, ve které nyní naleznete jak už jsem psal výše jen několik videí převážně od známých osobností či hvězd sociálních sítích, se tedy určitě mrkněte. Je totiž skutečně možné, že právě stojíme u zrodu nového fenoménu, který by mohl YouTube v budoucnu strčit do kapsy. Zda tomu tak bude či ne ale ukáže až čas. 

[appbox appstore id1394351700]

igtv-annoucnement-instagram

Dnes nejčtenější

.