Zavřít reklamu

Tim Cook v posledních několika dnech cestuje po Evropě. Přijel například do Amsterdamu, kde se setkal s vyhlášenou fotografkou, jenž používá ke své práci výhradně iPhone. Poté CEO cupertinské společnosti zamířil do Irska, tedy do země, kde kalifornský gigant po několikaletém úsilí vzdal výstavbu datového centra.

Cook zveřejnil na svém Twitteru fotografie z Irska. Vydal se konkrétně do města Cork, kde navštívil podle jeho slov „Apple rodinu a přátele“. Vystoupil také na The English Market v Corku a setkal se s mnoha fanoušky nakousnutého jablka.

Apple zaměstnává více než 1 400 pracovníků v Irsku. Podle tamního tisku je Apple největším soukromým zaměstnavatelem ve městě Cork. „Cork je také domovem jediného výrobního závodu, který vlastní samotný Apple. Konfigurují se zde iMacy na objednávku, které potom putují k zákazníkům po celé Evropě, na Středním východě a v Africe,“ uvádí deník Evening Echo.

V Dublinu se Cook setkal s vývojáři Hostelworld. I když není jasné, o čem přesně Cook s vývojáři jednal, jeden z nich řekl, že setkání s Cookem bylo opravdu dobré.

Cook možná zavítal do Irska, aby zlepšil reputaci Applu v zemi. V minulém měsíci společnost totiž oznámila, že se vzdává svých plánů na vybudování datového centra za miliardu dolarů v zemi, protože došlo ke zpoždění schvalovacího procesu.

Apple má navíc Irsku vrátit zpětně daně, což nařídila Evropská unie. V loňském roce byl Cook obviněn, že byl vůči irskému lidu neuctivý poté, co odmítl promluvit s výborem vládních úředníků vyšetřující daňové úlevy Applu v zemi.

tim cook fb

Dnes nejčtenější

.