Zavřít reklamu

Včera večer vypustil Apple do světa druhé beta verze svých nových operačních systémů iOS 12, tvOS 12, watchOS 5 a macOS Mojave. Ty spatřily světlo světa před více než dvěma týdny na úvodní keynote vývojářské konference WWDC, přičemž po jejím skončení uvolnil Apple první bety se spoustou novinek právě pro vývojáře. Vypuštěním druhých bet tak Apple pokračuje v testování systému a vylepšování jej před samotným oficiálním vypuštěním v září. Jaké novinky tedy druhá beta přinesla?

Druhou betu jsme si samozřejmě nainstalovali také a podrobili ji prvním testům. Osobně na mě působí tato verze opět o něco svižněji a iPhone je celkově “živější”. Zmizel i problém s problikávající klávesnicí, který se objevil v první betě kdykoliv, kdy jste vyvolali klávesnici. Druhá beta též přinesla nálož češtiny a věci, které byly v první betě anglicky, jsou již z velké části česky. Bohužel se však vyresetoval Čas u obrazovky, který nyní běží od začátku. Pokud tedy betu testujete a rádi jste sledovali, jak svůj iPhone či iPad využíváte, tato věc vás možná zamrzí.

První pohled na novinky v iOS 12:

 

 

Další chyba se týká stavového řádku, ve kterém se nezobrazuje ikona pro Bluetooth, přestože je v Nastavení zapnutý. Jedná se však jen o grafickou chybu, která nemá na propojení vašich zařízení skrze Bluetooth žádný vliv. 

U první bety se mi občas stalo i to, že se mi zasekl ukazatel baterie, který zobrazoval vysoká procenta nabití i v případě, že byla baterka téměř vybitá. I to se ale podle všeho Applu podařilo odstranit, jelikož jsem se zatím s žádným zásekem nesetkal a to jsem již stihl iPhone “vyšťavit” poměrně solidně. 

Na další nálož novinek se podívejte v tomto videu, ve kterém jsou detailně shrnuty: 

ios-12-beta-2-released-for-iphones-public-beta-likely-coming-very-soon.1280x600

Dnes nejčtenější

.