Zavřít reklamu

Zklamalo vás, že jsme se na uplynulé WWDC nedočkali očekávaného upgradu MacBooků? Nezoufejte. K představení nových verzí jablečných notebooků jsme totiž možná blíž, než si myslíme. V databázích Geekbench se objevily velmi zajímavé záznamy, které příchod nového MacBooku Pro prozrazují. A vypadá to, že bude skutečné dělo.

V databází se objevil MacBook Pro 14,3, což je poměrně zvláštní označení, podle kterého bychom se mohli teoreticky dočkat nové velikosti MacBooku, která by vyplnila místo mezi malými 13” a velkými 15” MacBooky Pro. Číslo v označení MacBooku však není rozhodně tím nejzajímavějším, které nám databáze prozradila.

Konečně 32 GB RAM? 

Podle Geekbench máme totiž co do činění s notebookem vybaveným šestijádrovým procesorem z řady Intel Core i7-8750H rodiny Coffee Lake, který by měl být taktován na frekvenci 2,2 GHz až 4,1 GHz. Nový šestijádrový MacBook Pro by měl být rovněž osazen 32 GB RAM pamětí, což je dvojnásobek nynějšího maxima, které se v MacBoocích Pro nachází. 

Krom MacBooku Pro bychom se mohli dočkat i upgradovaného MacBooku Air: 

Díky tomuto upgradu je tak samozřejmě citelně vyšší i výkon tohoto stroje, který nám názorně ukazují benchmarky. Skóre nového MacBooku Pro je totiž na jedno jádro 4902 bodů a na více jader 22316 bodů, což je v obou případech o poznání více než je průměrné skóre nynějších MacBooků Pro (ty dosahují 4627 bodů na jedno jádro a 15575 bodů na více jader). Jinými slovy, při práci na jedno jádro byste měli pocítit o 6 % lepší výkon, v případě práce na více jader pak výkon povyskočí o propastných 43 %. Díky tomuto upgradu by tak MacBook strčil do kapsy většinu jablečných počítačů krom iMacu Pro a 8jádrové varianty Macu Pro z roku 2013. 

V tuto chvíli je velmi těžké říci, kdy se těchto strojů dočkáme. Velmi pravděpodobné totiž je, že takto upgradovaný MacBook Pro se Apple rozhodne představit při nějaké větší události a nikoliv jen přes strohou tiskovou zprávu. V úvahu tak připadá buď zářijová keynote, kde by MacBooky představil po boku iPhonů, či vlastní událost později v tomto roce. Už nyní je ale jasné, že pokud podobný MacBook přijde, jeho cílová skupina jsou profesionálové, kteří jeho obří výkon využijí. 

MacBook Pro 2018 Touch FB

Dnes nejčtenější

.