Zavřít reklamu

Právní bitva mezi společnostmi Apple a Qualcomm i nadále pokračuje. Komise USA pro mezinárodní obchod (ITC) doporučila, aby soudce shledal cupertinskou společnost vinnou. Podle slov komise kalifornský gigant porušil alespoň jeden patent Qualcommu.

Jak uvedla agentura Reuters, rozhodnutí ITC však nepředstavuje konečné rozhodnutí soudu. Jedná se pouze o návrh pro soudce, nicméně většinou se soudci řídí rozhodnutím ITC.

Qualcomm požádal o zákaz dovozu iPhonů, které porušují patent. Výrobce čipů doufá, že takový zákaz by Apple donutil k urovnání patentové války. „Pokud soudce rozhodne zakázat dovoz některých iPhonů, Qualcomm by to mohl použít k tomu, aby přesvědčil Apple k urovnání či upuštění od několika dalších patentových a smluvních případů,“ uvedli právní experti.

Je prodej iPhonu X v USA v ohrožení?: 

 

Obě strany se momentálně zabývají několika žalobami týkajícími se patentů, licencí a smluv. Vzhledem k rozsahu případu se rozhodnutí neočekává až do ledna.

Patent, kvůli němuž by měl být zakázán dovoz některých iPhonů, se týká technologie šetřící energii. Apple však tvrdí, že patenty Qualcommu jsou neplatné. Apple dále tvrdí, že Qualcomm se pokouší využívat ITC jako nástroj k udržení monopolního postavení.

Qualcomm ale tvrdí, že jeho jednání je legální. Sice rozhodnutí ITC není poslední slovo, ale může Applu způsobit potíže.

apple vs qualcomm fb

Dnes nejčtenější

.