Zavřít reklamu

Apple Pay se neustále rozrůstá do dalších zemí a je čím dál blíže naší České republice. Už v květnu jsme se dozvěděli, že se služba dostane do tří dalších zemí – Norska, Ukrajiny a Polska. A právě sousední Polsko se dočká již zítra. Hned při startu se zapojí do podpory Apple Pay osm polských bank, mezi nimi jsou i u nás známé mBank a Raiffeisen Polbank. A počet by to neměl být konečný.

Výše zmíněná Ukrajina se dočkala už minulý měsíc a Apple nepřestává přidávat nové banky v zemích, kde už služba nějakou dobu funguje. Náznaky toho, že se dočkáme i v České republice se objevují neustále, naposledy v květnu. Z několika bank jsme obdrželi vyjádření, ze kterého usuzujeme, že se snad opravdu brzy dočkáme. Můžeme však pouze hádat, zda tomu bude už letos, nebo až příští rok.

Apple Pay funguje na všech modelech od iPhonu 6, všech variantách Apple Watch, iPadech s Touch ID a MacBoocích Pro s Touch Barem. Pro placení přímo v obchodech samozřejmě poslouží iPhony a Apple Watch, ostatní zařízení využijete při platbách online.

apple pay poland

Dnes nejčtenější

.