Zavřít reklamu

Přesně před 40 lety, tedy konkrétně 17. června 1978, přišla na svět první dcera Steva Jobse jménem Lisa Brennan-Jobsová.

Steve měl teprve 23 let, když mu jeho dlouholetá přítelkyně Chrisann Brennanová, se kterou se seznámil na střední škole, oznámila, že je těhotná. Ovšem v době, kdy se Lisa narodila, Steve už s Chrisann nebyl. Steve dlouhá léta popíral, že je Lisa jeho dcera, nicméně nakonec se k otcovství přiznal a s dcerou si k sobě našli cestu.

Steve popíral, že je Lisa jeho dcera

V době, kdy se Lisa narodila, nebyly běžně dostupné testy otcovství, což hrálo Stevu do karet. Odmítl platit alimenty. Hlavně mu to nedoporučovali jeho právníci, neboť kdyby začal platit, byť jen malou částku, přiznal by tím, že je skutečně otec. Chrisann žila pouze ze sociálních dávek, tedy až do doby, než byly dostupné testy otcovství. Steva donutila sociální služba testy podstoupit, a potom se ukázalo, že je skutečně otcem, a tak začal Chrisann platit alimenty ve výši 500 dolarů, přičemž jen nájem bytu, ve kterém Chrisann s dcerou žila, činil 225 dolarů. O měsíc později Apple vstoupil na burzu a ze Steva se stal milionář, nicméně Chrisann nedal ani korunu, respektive dolar, navíc, stále platit těch 500 dolarů měsíčně.

Jakmile měla Lisa tři roky, Steve se objevil u nich doma a řekl holčice, že je její otec. Vůbec nechápal, že maličká nejásala a nijak nereagovala. Uměla jen pár slov. Steve nasedl do svého auta, odjel a potom se už zase dlouho neobjevil.

Když měla Lisa devět let, Steve si opět vzpomněl, že má dceru. Dokonce se nechal napsat do jejího rodného listu. Chrisann se rozhodla, že udělá maximám pro to, aby měla Lisa ze svého otce co nejvíce, a tak jim ve styku vůbec nebránila. Steve dokonce občas zaplatil Chrisann i nějaké peníze navíc.

Steve se dceři za své minulé činy omluvil a zapracoval na jejich vztahu. Když v roce 2011 zemřel, přenechal jí dědictví za několik milionů dolarů.

Lisa vydává knihu o vztahu se svým otcem

Lisa byla jednou z mála lidí, kteří odmítli práci na životopisné knize o Stevu Jobsovi, kterou sepsal Walter Isaacson. Lisa studovala na Harvardské univerzitě, kde psala pro The Harvard Crimson. Potom také psala pro The Southwest Review, Massachusetts Review, Harvard Advocate, Spiked Vogue a O, The Oprah Magazine. V letošním roce dokonce vydává knihu o složitém vztahu se svým otcem.

Fanoušci Applu si zřejmě vzpomínají na nešťastný počítač Lisa z roku 1983. V té době sice Steve popřel, že by počítač pojmenoval po své prvorozené dceři, a tvrdil, že se jedná o zkratku slovního spojení Local Integrated System Architecture. Inženýři společnosti však žertovali, že se spíše jedná o zkratku Let’s Invent Some Acronym. Steve nakonec připustil, že počítač pojmenoval po své dceři.

jobs s dcerou

Dnes nejčtenější

.