Zavřít reklamu

Včera jsme vás informovali o tom, že mluvčí Applu potvrdil, že zavedení funkce zvanou USB Restricted Mode v iOS 12 chce zabránit donucovacím orgánům, aby se dostaly do iPhonu přes přístroje, jako je GrayKey. Právě ten totiž dělá Applu v posledních týdnech vrásky na čele. Jeho tvůrci totiž našli způsob, jak se do uzamčeného iPhonu vcelku pohodlně dostat. Jediné, co k tomu potřebují, je přístup k jeho Lightning portu. Ovšem vypluly na povrch informace, že bezpečnostní pracovníci společnosti Grayshift, která stojí za vytvořením nástroje GrayKey, dokázali funkci už USB Restricted Mode obejít.

Přístroje jako GrayKey jsou velice populární nejen mezi bezpečnostními složkami, ale také mezi zločinci. Apple se snaží chránit co nejvíce své zákazníky, a proto se snažil funkcí USB Restricted Mode zlepšit bezpečnostní ochranu. Zpravodajský server Vice však obdržel e-mail, v němž stojí, že společnost Grayshift vylepšila svou technologii a obešla režim USB Restricted Mode. Samozřejmě je možné, že odesílatel mailu pouze blafuje, aby přiměl Apple k implementaci ještě přísnějších funkcí, které by znemožnily přístup přístrojů, jako je GrayKey.

Takto vypadá nástroj, který používají donucovací orgány k odemčení iPhonů:

Jak uvedl Apple ve svém včerejším prohlášení, režim USB Restricted Mode není určen k tomu, aby mařil práci policie, ale má zabránit zločincům, aby se nedostali do cizích přístrojů a k jejich datům. Ačkoliv nelze novou zprávu nyní se stoprocentní jistotou potvrdit, dá se očekávat, že jí Apple prověří a případně tuto novinku výrazně vylepší. Času na to totiž má ještě spoustu. Vyjít by měla až s finální verzí iOS 12.

iphone-passcode-fb

Dnes nejčtenější

.