Zavřít reklamu

Apple má poměrně širokou základnu dodavatelů komponentů pro své telefony. Jedním z dodavatelů je také společnost Largan Precision, která prý připravuje nový typ modulu objektivu pro zadní kamery budoucích iPhonů. Právě CEO společnosti Largan Precision, Lin En-ping, před pár dny prozradil, že přechod na novou technologii přinese lepší funkce fotoaparátu a lepší výkon clony.

I když světový trh se smartphony dosáhne takzvané „nasycení“, En-ping uvedl, že poptávka ani tak po nových modulech objektivů neklesne. Tyto moduly totiž nabídnou výrazně lepší vlastnosti fotoaparátů, než se kterými se setkáváme nyní. Mohli bychom se dočkat 3× optického zoomu a daleko lepších fotek při zhoršených světelných podmínkách. Novinka by též mohla sloužit i k rozšířené realitě, která by byla díky ní daleko propracovanější a realističtější. To ale není vše.

Podívejte se, jak by vypadal iPhone s kamerou se třemi čočkami podle iDropNews a Martina Hájka:

Spolu s novými moduly by mohly na iPhony dorazit i trojité fotoaparáty, které by měly posunout schopnosti fotografování opět o něco dál. Takovýmto fotoaparátem se může v současnosti pochlubit například Huawei P20 Pro, který se údajně prodává velmi dobře. Právě skvělé prodeje tohoto smartphonu mohou být pro konkurenční výrobce impulzem naskočit na tento vlak a tento typ fotoaparátu použít i u sebe. 

Přesně tuto myšlenku potvrdil i sám ředitel výše zmíněné společnosti. En-ping totiž uvedl, že v příštím roce trojitý fotoaparát nabídne více smartphonů. Ještě poznamenal, že jelikož je výroba takového fotoaparátu obtížná, může se podepsat na pomalých výnosech. Vzhledem k tomu, že jeho společnost dodává moduly i Applu, existuje poměrně velká pravděpodobnost, že trojitý fotoaparát na iPhony v příštím roce skutečně dorazí.

iPhone triple lens FB

Dnes nejčtenější

.