Zavřít reklamu

Apple zvažuje výrobu zařízení s obrazovkou, která by měla nastavitelnou reflexivitu. Znamená to, že by obrazovka měla dva způsoby využití. Sloužila by nejen jako klasická obrazovka zobrazující uživatelům informace, ale dala by se přepnout i do režimu zrcadla.

Apple získal patent na elektronické zařízení s nastavitelným reflexním displejem. V patentu je popsáno, že by se do sestavy displeje přidala ještě jedna speciální vrstva, a tím pádem by bylo možné využít obrazovku jablečného zařízení i jako inteligentní zrcadlo.

Obrazovka by dokázala pracovat i tak, že by sledovala hlavu uživatele, jeho pohled, gesta rukama a podobně. Využívala by k tomu vestavěné kamery a další senzory. Technologie by dokázala rozpoznat, že se uživatel dívá zrovna na notifikaci, a tím pádem by automaticky otevřela aplikaci, ke které se daná notifikace vztahovala. Představte si, že vám přijde zpráva, podíváte se na notifikaci, že vám něco přišlo, což by iPhone rozpoznal, a tím pádem by automaticky otevřel aplikaci Zprávy a najel by přímo do příslušné konverzace.

Dále by mohla obrazovka iPhonu sloužit jako zrcadlo, když ho zrovna nebudete k ničemu jinému používat. Namísto černé obrazovky se ukáže zrcadlo. Apple by tak mohl technologii popsanou v patentu použít i k výrobě inteligentního zrcadlového systému, čímž by vznikla nová kategorie produktů.

Apple však pravidelně získává nějaké patenty, nicméně mnohé nikdy nespatří světlo světa, a tak je nezbytné brát jeho patenty s rezervou.

mac fb

Dnes nejčtenější

.