Zavřít reklamu

Apple se v posledních několika měsících snaží co nejvíce rozšířit kartotéku originálních pořadů. Podle všeho by mohl nabídnout i celovečerní filmy, přičemž se začalo šuškat o tom, že by měl podepsat dohodu na jeden animovaný film.

Apple by měl brzy podepsat smlouvu s irským animačním studiem Cartoon Saloon. Sice se film teprve bude natáčet, nicméně prozatím se cupertinská společnost snaží zajistit distribuční práva pro Spojené státy a další země. Ani Apple, ani Cartoon Saloon se nechtěli k informacím vyjádřit.

Společnost Cartoon Saloon už má kontě několik animovaných filmů, které byly dokonce nominovány na Oscara. Jedná se konkrétně o filmy The Secret of Kells, The Song of the SeaThe Breadwinner. Ovšem dohoda ještě není podepsaná, a tak je možné, že z toho nakonec ani nic nebude. Spekulace o tom, že by Apple mohl spolupracovat s Cartoon Saloon však naznačuje, že kalifornský gigant má zájem i o filmy, nikoliv pouze o televizní pořady.

Originální pořady od Applu budou dostupné i přes Apple TV:

Doposud Apple uzavřel smlouvy na nejméně šestnáct televizních pořadů. Ještě není jasné, jakou cestou se budou pořady distribuovat, ale je možné, že Apple spustí samostatnou platformu pro video obsah, a tím by oddělil hudbu od pořadů. První televizní pořad by mohl spatřit světlo světa už v první polovině roku 2019.

cartoon saloon fb

Dnes nejčtenější

.