Zavřít reklamu

Myslíte si, že jableční uživatelé prahnou jen po nejnovějších modelech kalifornského giganta? Možná ano. Jeden jihokorejský obchod jde však cestou zcela opačnou. Do svých regálů totiž vyskládá stařičké iPhony 3GS, jejichž představení proběhlo přesně 8. června 2009 na WWDC. A to nejlepší? Budou za pakatel a se vší parádou.

Odvážným obchodníkem je místní společnost SK Telink. Ta se přitom k prodeji tohoto modelu rozhodla z poměrně úsměvného důvodu. Při prodejích před dlouhými 9 lety se jim totiž řada iPhonů 3GS, které byly mimochodem v zemi prvními oficiálně prodávanými iPhony, zatoulala ve skladu, ve kterém je pravděpodobně objevili pracovníci až nyní. A jaký lepší způsob vymyslet, než tyto retro kousky prodat?

Prodejce si je samozřejmě vědom toho, že telefony již mají nejlepší léta za sebou a jejich cenu se snaží zvýšit alespoň výměnou baterie a důkladnou prohlídkou, která by měla zamezit prodání nefunkčních modelů. I kdybyste si však nefunkční model domů přesto přinesli, mrzet vás to nejspíš příliš nebude. Cena jednoho tohoto iPhonu má totiž být 40 dolarů, tedy zhruba 880 korun. Je tedy v celku jasné, že se o telefonech jen zapráší. Tím spíš, když je prodejce prodává s originálním příslušenstvím a krabičkou, byť již nezapečetěnou. 

Pokud byste si tedy chtěli udělat radost či právě plánujete cestu do Jižní Koreji, určitě se v obchodech SK Telink zastavte. Tak parádní suvenýr jako tam totiž hned tak neseženete. A až si budete z regálu svůj nový iPhone 3GS vybírat, vezměte pár kousků i nám do redakce. Takovéto retro se totiž hned tak nevidí. 

3gs

Dnes nejčtenější

.