Zavřít reklamu

Tim Cook přijal pozvání do show Davida Rubensteina, aby odpovídal na vážné a někdy i trochu odlehčené dotazy tohoto miliardáře.

Jedním z dotazů, které by se dali zařadit do obou těchto kategorií bylo, zda by se Cook chtěl stál prezidentem Spojených států amerických. „Nejsem politik. Rád se o politiku zajímám, ale myslím si, že větší přínos pro svět mohu udělat tam, kde jsem teď a ne ve Washingtonu“

Při otázce na Cookovi rodiče, jsme se dozvěděli, že jeho matka zemřela před třemi roky, ale otec stále žije. Prý neustále sledovali jeho počínání a když se mu něco nepovedlo, hned mu to řekli: „Oba jsem je naučil s iPadem a otce jsem dokonce konečně přesvědčil, aby začal používat iPhone“. 

Rubenstein se samozřejmě nevyhul také tématu kolem iPhonů. Zeptal se, kolik jich již bylo, za celou dobu jejich existence, prodáno. „Mnoho přes miliardu“ zněla odpověď. „Když si koupím nyní iPhone, měl bych výrazně vylepšený očekávat model za dva roky?“ ptal se Rubenstein a Tim Cook velmi pohotově odpověděl: „Spíše byste měl očekávat, že Apple bude neustále inovovat a měl byste na tento vlak naskočit právě teď, protože život je přeci krátký“ což rozesmálo mnoho lidí v publiku a ti ho odměnili potleskem.

Řeč přišla také na Cookův začátek v Applu, kvůli kterému odešel ze společnosti Compaq. Ta byla v té době rozhodně větší a ceněnější firmou. Co tedy současného CEO přesvědčilo? „Steve [Jobs] se tenkrát vrátil do Applu a v podstatě nahrazoval vedoucí tým. Me napadlo, že to je příležitost pro rozhovor s mužem, který odstartoval celý průmysl. Potkali jsme se v sobotu a trvalo to pouze pár minut, než jsem si uvědomil, že do toho chci jít. Šokovalo mě to. […] V jeho očích byla taková jiskra, jakou jsem nikde u žádného CEO neviděl. Všechno viděl z trochu jiného úhlu než ostatní.“

Cook také prozradil, že když své rozhodnutí připojit se k Applu řekl svým přátelům, ti si mysleli že se zbláznil, když chce odejít od (v té době) jedné z nejlepších počítačových firem na světě. Zpětně samozřejmě toto rozhodnutí vidí jako to nejlepší, co v životě udělal. Pokud vás zajímá celý rozhovor, najdete ho zde.

cook rubenstein rozhovor

Dnes nejčtenější

.