Zavřít reklamu

Komunikační aplikace WhatsApp je ve světě velmi oblíbená a využívaná desítkami milionů spokojených uživatelů. Aby ale WhatsApp o své uživatele nepřišel, musí samozřejmě neustále inovovat a svou službu vylepšovat tak, aby držel krok s konkurencí. To se ale dělá v případě, že svou aplikace podporujete hned na několika verzích operačních systémů Android a iOS poměrně těžko. WhatsApp se proto rozhodl k razantnímu řešení.

Vývojáři WhatsApp se rozhodli, že svou veškerou energii budou do budoucna vkládat především pro operační systémy, které jsou ve světě využívány drtivou většinou lidí. Minimálně v případě iOS je to tedy nyní iOS 11 či iOS 10. Kvůli tomu je tak WhatsApp nucen v roce 2020 svou aplikaci na iOS 7 usmrtit, protože již její podpora nedává zkrátka a dobře smysl. Podle slov jeho představitelů už je navíc WhatsApp pro iOS 7 mimo jakýkoliv vývoj poměrně dlouho, takže existuje i možnost, že některé funkce aplikace mohou začít “odcházet” o poznání dříve než právě v roce 2020. Pokud tedy WhatsApp využíváte například na iPhone 4 (či straších modelech) a chtěli byste s okolím komunikovat přes tuto službu i nadále, jediným řešením je upgrade telefonu. 

Větší pohroma čeká Android

Je vcelku jasné, že ukončení podpory WhatsApp na iOS 7 v roce 2020 příliš mnoho lidí nezasáhne. To se ale nedá říci o konkurenčním Androidu, který se v roce 2020 dočká ukončení podpory verze Gingerbread. To by ale mohl být vcelku slušný problém. Androidí politika aktualizací je totiž v porovnání s Applem zcela odlišná a zatímco Apple nabízí nové software svým iPhonům zhruba čtyři roky, Android si v tomto ohledu nedělá těžkou hlavu a na některé modely neuvolňuje aktualizace téměř vůbec. Tuto komunitu by tak mělo ukončení podpory zasáhnout o poznání více, jelikož je vcelku pravděpodobné, že mnoho lidí nebude mít vůbec možnost aktualizovat na novější verzi. 

whatsapp-fb

Dnes nejčtenější

.