Zavřít reklamu

Fanoušci fotbalu, tak jsme se konečně dočkali. Za pár hodin odstartuje prvním výkopem největší letošní svátek fotbalu na světě – mistrovství světa. To se tentokrát koná v Rusku za účasti 32 týmů, mezi kterými však bohužel česká reprezentace chybí. I tak se ale můžeme těšit na prvotřídní zápasy, přičemž první z nich slibuje hned páteční večer, který proti sobě postaví velmi silné Španělsko a Portugalsko, které má ve svých řadách nevyzpytatelného Cristiana Ronalda. Co si ale celé fotbalové mistrovství užít i jinak, než jen sledováním zápasů v televizi? Připravili jsme si pro vás totiž 7 fotbalových her, které by vás mohly zaujmout a zabavit jak při odpočítávání posledních hodin do úvodního výkopu MS, tak i o přestávkách mezi poločasy či dokonce v nudných pasážích zápasu. Pojďme se na ně tedy společně podívat.

Pokud fotbalu neholdujete, ale přesto sport milujete, mrkněte na tyto tapety. Na vašem Macu by se totiž zajisté vyjímaly skvěle:

FIFA Soccer

Jedná se o skutečně parádní fotbálek z dílny EA, které má na svědomí tuto herní pecku i na konzolích a počítačích. Pokud tedy právě na těchto verzích ujíždíte, vězte, že mobilní verze vás nadchne skoro stejně. Úvodním tutoriálem vás provede Cristiano Ronaldo, který vás naučí střelbu i přesné přihrávky. Poté už je jen na vás, jak se hrou prokoušete. Po grafické stránce je mobilní FIFA velmi pěkně zpracovaná a nejednoho milovníka fotbalu zabaví na pěkných pár desítek minut. Ostatně, pokud si budete chtít užít nedávno přidaný mód MS, budete u hry pár minut skutečně nechat. Mód vám totiž bude zpřístupněn až po dosažení určitého cíle, kterého nedosáhnete jinak než hrou. Ta vás však bude bavit, takže žádné strachy.

[appbox appstore id1094930513]

Dream League Soccer 2018

Pokud by vás FIFA z nějakého důvodu za srdce příliš nechytla, skvělou alternativou je hra Dream League Soccer 2018. Přiznám se, že i já jsem dlouho tuto hru před FIFOU upřednostňoval, jelikož mi přišla zkrátka a dobře přímočařejší. Zatímco ve FIFĚ se musíte “plácat” s určitými úkoly, Dream League Soccer jde přímo na věc. Grafická stránka této hry je ale dle mého názoru oproti FIFĚ o něco slabší. Zábavy si ale užijete skutečně spoustu. Stejně jako FIFA je i Dream League Soccer fotbalovým simulátorem, ve kterém ovládáte všechny hráče. 

[appbox appstore id1010704842 ]

PES 2018

Další alternativou k FIFĚ či Dream League Socceru je PES 2018, který můžete též znát z PC a konzolí. I tato hra má parádní grafické zpracování, skvělou hratelnost a užijete si v ní díky blížícímu se MS zápasy právě z Ruska. Tento fotbalový simulátor tak stojí též rozhodně za pozornost. Konami si s ním totiž dalo opravdu spoustu práce.

[appbox appstore id1117270703 ]

Score! Hero

Nyní se už pomalinku přesuneme od běžných simulátorů k něčemu lehce odlišnému. Score! Hero je totiž založen jen a pouze na vašem odhadu a tazích prstu, kterými určujete směr míče. Právě míč je totiž to jediné, co lze ve hře ovládat, jelikož si vaši hráči nabíhají do šancí sami. V praxi je tedy vždy velmi důležité promyslet každou přihrávku či střelu do nejmenšího detailu. Stačí totiž jedna malá chyba či nepřesný tah prstem po displeji a celá útočná akce je ztracena. Celkově je však tato hra opravdu vynikající a zabavila mě na spousty hodin převážně ve školní lavici. Krásné akce, které máte jen a pouze ve své režii, jsou totiž zatraceně návykové. Když k tomu navíc přidáme i možnost zahrát si se svým hráčem, za kterého celou hrou procházíte, v těch nejlepších světových klubech, dostanete hru, která by neměla v telefonu žádného fotbalového fanouška rozhodně chybět.

[appbox appstore id847492141 ]

Football Strike

Na vcelku podobném principu jako Score! Hero funguje i hra Football Strike. I v ní máte samozřejmě za úkol svým tahem prstu vstřelit gól soupeři. Ve hře nastupujete proti reálným lidem a hlavním cílem je překonat je v určitých disciplínách. Namátkou můžu zmínit hned první disciplínu, kdy se trefujete do terčů v bráně a vyhraje ten, jehož střelba je přesnější. Ačkoliv tedy není tato hra tak „akční“ jako Score! Hero, též určitě zabaví.

[appbox appstore id1240162700 ]

Puppet Soccer Champions

Pokud jste chodili například na základní nebo střední škole se třídou do počítačových učeben a svou práci jste vždy vypracovali před limitem, vsadím se, že jste se spolužáky projížděli stránky s minihrami a v různých soutěžích jste spolu soupeřili. A pokud milujete sport, určitě jste ve sportovních sekcích narazili na velmi zajímavé hry, kdy proti sobě stály dva fotbalisté, hokejisté či basketbalisté s velkými hlavami a jejich cílem bylo toho druhého překonat a vsítit mu branku nebo koš. A právě podobnou hru naleznete i v App Storu. Jmenuje se Puppet Soccer Champions a je skutečně velmi zábavná. Hlavním cílem je samozřejmě překonat soupeře vstřelením branky, což však není díky jediným možným pohybům dopředu a dozadu vůbec jednoduché. I tato hra tak stojí rozhodně za vyzkoušení.

[appbox appstore id897169624 ]

Whos the Player? Football Quiz

Poslední hrou z našeho výběru je fotbalový kvíz, ve kterém máte za úkol poznávat jednotlivé hráče nastupujících v nejlepších ligách světa. Díky tomu si tak můžete ověřit své znalosti, to vše navíc skutečně zábavnou formou. Kvíz vám zprvu nabízí spíše jednodušší tváře hráčů, které zná téměř každý, později však začne přitvrzovat. Dokážete se tedy spoustou tváří prokousat až na konec?

[appbox appstore id659336346 ]

Snad jsme vás tedy touto skromnou náloží her alespoň částečně na blížící se mistrovství světa, které započne již dnes v 17 hodin, dostatečně navnadili a nějakou hru z našeho výběru si do iPhonu či iPadu přeci jen stáhnete. Jelikož to jsou ale všechno skutečně zábavné počiny, věřím, že si je zamilujete alespoň tak, jako já.

football

Dnes nejčtenější

.