Zavřít reklamu

Apple na vývojářské konferenci představil vedle ostatních systémů také macOS Mojave. V současné době jsou nové verze jablečných systémů dostupné pouze vývojářům, kteří systémy testují a pomáhají Applu s hledáním chyb. Ostatní si stáhnout macOS Mojave až za několik málo měsíců, konkrétně v září.

Pravidelně však na povrch vyplouvají informace o tom, na co se můžeme těšit, třebaže macOS Mojave bude obsahovat podporu Plug-and-Play pro nejnovější VR headset HTC Vive Pro.

Apple úzce spolupracuje se společnostmi HTC a Valve, přičemž společně zavádí do macOS Mojave podporu brýlí pro virtuální realitu. Prozatím však podpora není k dispozici v první beta verzi macOS Mojave, nicméně očekává se, že v nadcházející beta verzi se už objeví.

Cupertinská společnost sice na vývojářské konferenci oficiálně nepotvrdila podporu VR headsetu, nicméně zmínila se o tom až v následném rozhovoru. „Velice úzce spolupracujeme s firmami Valve a HTC, abychom mohli nabídnout podporu headsetu Vive Pro na macOS,“ vysvětlil Karol Gasiński, který je součástí oddělení zabývající se softwarovou architekturou.

Brýle pro virtuální realitu Vive Pro jsou nástupcem původního headsetu Vive. Oproti předchůdci se pyšní ostřejším displejem (615 pixelů na palec), a tím pádem je zážitek z virtuální reality ještě silnější. Dále headsetu nechybí dvě přední kamery, které by v budoucnosti mohly posloužit pro rozšířenou realitu.

Apple získal několik patentů vztahujících se k VR headsetu, a tak je pravděpodobné, že sám pracuje na vlastních brýlích pro virtuální realitu. Dokonce si najal i spoustu odborníků zabývajících se ddanou oblastí. Ale není jisté, kdy se headsetu s logem nakousnutého jablka dočkáme. Kdy se však první vlaštovky z jeho dílny dočkáme v tuto chvíli netušíme.

Koncept Apple Glass od iDropNews:

htc vive pro

 

Dnes nejčtenější

.