Zavřít reklamu

Huawei v loňském roce prodal 153 milionů smartphonů, a tím se umístil na třetí místo hned za Apple a Samsung. Čínská značka má však mnohem vyšší cíle. Chtěla by předběhnout Apple i Samsung, a proto plánuje v letošním roce dodat zákazníkům na 200 milionů chytrých telefonů. Informoval o tom samotný CEO společnosti Huawei, kterým je Yu Chengdong.

Chengdong na nedávné události Honor Play, která se konala v Číně, prozradil, jaké plány si Huawei pro letošní rok stanovil.

Apple by mohl útok odrazit hlavně díky chystanému iPhonu X Plus, který by měl být obrovským trhákem:

Huawei v letech 2010 až 2015 pětinásobně zvýšil dodávky smartphonů, což naznačuje, že nárůst 25 % je v letošním roce skutečně dosažitelný. Všechno závisí na tom, jak oblíbené budou jeho vlajkové lodě série P. Pokud by čínská společnost skutečně dosáhla stanoveného cíle, umístila by se těsně za Apple, který v loňském roce prodal 215 milionů iPhonů. Očekává se však, že v roce 2018 se prodá o něco méně jablečných telefonů, protože popularita prémiových přístrojů klesá.

Huawei se snaží sesadit z druhého místa Apple, nicméně potýká se s problémy na americkém trhu se smartphony, a proto se opět zaměřil na evropský a asijský trh, aby se skutečně prodral na druhou příčku. Huawei má dominantní postavení na čínském a indickém trhu a na evropském zaznamenal poměrně silný růst.

Ještě je příliš brzy na to, abychom mohli předpovědět, zda Huawei dokáže do konce roku prodat 200 milionů smartphonů či nikoliv. Necháme se tedy překvapit.

huwei fb

Dnes nejčtenější

.