Zavřít reklamu

Google se snaží neustále zlepšovat online překladač, přičemž využívá pokročilých algoritmů, strojového učení a neuronových sítí. Právě technologie neuronových sítí NMT (Neural Machine Translation) byla přidána i do offline režimu aplikace Překladač, která je ke stažení v App Storu.

Právě NMT umožňuje softwaru učit se v průběhu času, a tím pádem jsou výsledné překlady lepší a přirozenější. Jestliže tedy cestujete do zahraničí, ale nedomluvíte se v cizím jazyce příliš dobře, stačí použít právě Překladač od Googlu, který by měl být čím dál propracovanější.

Offline režim s využitím NMT je navíc rozšířen o dalších 59 jazyků, mezi nimiž jsou i čeština a slovenština.

„Neuronový systém převádí celé věty najednou, nikoliv po kouskách. Využívá širšího kontextu, aby mohl určit nejrelevantnější překlad, který potom přeskupí a upraví tak, aby zněl jako od skutečného člověka se správnou gramatikou. Znamená to tedy, že přeložené odstavce a články přirozenější a snadněji se čtou,“ slibuje Google.

Pokud ještě nemáte aktualizaci Překladače k dispozici, nezoufejte, novinka se pomalu rozšiřuje. Ke všem uživatelům se update dostane v několika následujících týdnech.

[appbox appstore id414706506 ]

google translate fb

Dnes nejčtenější

.